O noua educatie pentru populatie: sanatatea eco a orasului

Cu ceva timp in urma oamenii au fost captivati de cele mai multe produse chimice care pareau sa ucida toti microbii de pe suprafetele din casa, incat au crezut ca un oras salubrizat care utilizeaza diverse produse chimice la scara larga va fi mai curat si mai dezinfectat. Dar regulile de igiena si de sanatate s-au schimbat cu timpul incat am ajuns sa schimbam intreaga norma de salubrizare si sa facem mai multe eforturi pentru a ne mentine orasul curat.

Probleme de poluare ale orasului?

Experimentele din ultimii ani au avut mari bariere de indepartat in ceea ce priveste munca cu astfel de instrumente de curatare ale strazilor, echipamente de desfundat canalizarile si implicit s-a pus problema ce fel de oameni se vor ocupa de astfel de actiuni. Domeniul acesta are o larga arie de desfasurare, incat daca se respecta cu strictete regulile de igiena, curatare si de mediu se previn cele mai multe probleme care pot conduce la poluarea intregului oras.

Exista anumite piese si echipamente care fac munca mult mai usoara, mai ales ca sunt si persoane care au invatat cum sa manevreze aceste echipamente si implici, prin aceasta unitate se rezolva si eliminarea intregii grasimi, murdarii si epurari ale canalelor. De crezut sau nu, impactul sanitar al orasului cauzeaza o mare necesitate pentru a apela la o desfundare canal incat oamenii civilizati sa treaca peste capacitatea de a avea un mediu curat si sanatos. De cele mai multe ori se intampla ca aceste canale sa impiedice trecerea apei prin acumularea de grasime eliminata de catre sistemele sanitare ale blocurilor sau prin acumularea de reziduri aduse de ploi.

Necesitatea unei ape curate a condus la curatarea canalelor si implicit la dezinfectarea apei prin mai multe procese, ceea ce ne facem sa credem ca un bun sistem sanitar de desfundare al apelor se aplica intr-un oras unde consumul este relativ mare. Capacitatea de a oferi o canalizare functionabila inseamna si miscarea apei catre cele mai importante puncte de alimentare.

Curatarea intregului oras

Productia moderna a pus la dispozitia personalului de salubritate sa utilizeze diferite tevi si fitinguri, precum si filtre de curatare ale canalelor pentru a curata intreg orasul. Cele mai multe cauze ale disfunctionalitatii canalelor din oras sunt datorate neatentiei umane, care au tendinta de a arunca fiecare mizerie pe jos, mizerie care la prima ploaie este impinsa catre canalele de scurgere. Poate ca o atitudine mai optima pentru mediu si pentru propria sanatate nu ar conduce la pierderi masive de apa, la poluarea aerului, la poluarea canalelor si implicit la imbolnavirea populatiei.

O noua perspectiva se pare ca va urma sa fie adoptata si anume o sanatate eco pentru mediu care va permite sistemelor de conducte sa se industrializeze, sa adopte masuri si materiale de functionare mult mai bune, ceea ce inseamna ca retelele de conducte vor trebui sa fie inlocuite, sa fie vidanjate, curatate si implicit sa fie adoptate pentru fiecare oras european.

Retelele de canalizare sunt mai dense acolo unde si populatiile sunt mai dense si nu se poate spune ca una influenteaza pe cealalta, pentru ca ele sunt de fapt dependente una de cealalta. Aceste retele de canalizare permit oraselor sa creasca, sa isi extinda retelele de conducte si implicit sa asigure supravietuirea populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *