Chiar daca natura a ales sa ne desparta, oamenii au venit cu idei inedite, dezvoltand constructii pentru a permite comunicare intre oameni. In acest fel au luat nastere podurile, care reusesc sa intareasca legatura dintre oameni, insa multe dintre acestea reusesc sa transforme constructia intr-un peisaj minunat, devenind adevarate obiecte de arta care impresioneaza prin frumusetea lor sau prin dimensiunile lor.
Inca din cele mai vechi timpuri, chinezii au fost acei care au reusit sa costruiasca structuri impresionante, reusind sa realizeze si cele mai mari poduri din lume. De asemenea, si Europa dispune de cele mai frumoase constructii atunci cand vine vorba de poduri.
Prin ce se caracterizeaza cele mai unice poduri din lume?
Franta este tara in care se afla cel mai inalt pod din toata lumea, care poarta numele de Millau Bridge si este construit peste un viaduct. Acesta este un pod suspendat cu cabluri si care se intinde peste valea raului Tarn. Distanta de la pod la sol este de 270 de metri, iar inaltimea deasupra bazei structurii este de 343 metri, are o lungime de 2460 metri, o latime de 32 de metri, iar pretul constructiei a ajuns pana la aproape 400 milioane de euro.
Cel mai lung pod peste apa din lume este Jiaozhou Bay Bridge, care are o lungime de 26,7 kilometri din care aproape 26 de metri sunt peste mare. Cel mai lung pod din lume se afla tot in China si are o lungime de 164 metri, fiind cunoscut sub numele de Danyang–Kunshan Grand Bridge.
Cel ma vechi pod de pe Pamant se afla in Italia, si a fost costruit peste raul Tibru. Pons Fabricius a fost construit in anul 62 i. Hr. si are o lungime de 62 de metri si 5,5 metri in latime.
Cel mai lung pod natural din lume este Fairy Bridge, sau Xian Ren Qiao, construit in apropiere de provincia chineza Guanxi. Acesta are 138 de metri lungime si 71 de metri inaltime.