Website sau blog – ce sa alegi?

Daca vrei sa afli un raspuns rapid, blogul este un site dinamic pe care il poate folosi oricine fara sa stie prea multa programare, actualizandu-l cat de des doreste. Un blog se concentreaza pe usurarea sarcinii blogului, este in acelasi timp foarte interactiv, lasand posibilitatea vizitatorilor sa comenteze. Un website pe de alta parte este static, utilizatorii vin in principal pe un site pentru a cauta informatii. Interactiunea se realizeaza in principal pentru scopuri comerciale si de afaceri, cumparaturi sau licitatii si altele.

Realizarea unui blog este mult mai rapida si mai usoara, in timp ce site-urile dureaza mai mult pana sunt realizate, necestia bani atat pentru pornire cat si pentru mentenanta, pe cand blogul ramane intr-o oarecare masura gratuit.

Daca ai nevoie sa pui la dispozitia utilizatorilor continut precum text, imagini, software sau forumuri, in acest caz castiga net website-urile. Sunt mult mai flexibile si se acomodeaza mult mai usor cu aspectele enumerate mai sus. Blogurile, pe de alta parte, nu au atat de multa flexibilitate pe aceasta parte. Daca ai nevoie de un design intensiv si ai multe idei de pus in practica, cu descrieri lungi si complicate in panouri pop-up si altele, blogurile esueaza de cele mai multe ori.

Site-urile web sunt mult mai stabile decat blogurile. Continutul creat pe un site ramane acolo si incepe treptata sa genereze venit pentru tot traficul care vine pe site. Un blog insa depinde de continut pentru a rezista. Daca nu se mai actualizeaza, daca nu se mai scrie continut, sau acesta este de proasta calitate, nu este relevant pentru cititori, automat blogul nu va mai produce atat de mult.

Website-urile sunt mult mai bune pentru scopurile de marketing. De la afisarea produsului la prezentarea procesului de fabricatie, etichete, preturi si discounturi, toate acestea sunt mult mai usor de afisat pe un site decat pe un blog. In cazul acestuia din urma aceste informatii sunt destul de greu de oferit, intrucat este nevoie de actualizari constante.

Aceste lucruri ar trebui sa te ajute sa te hotarasti asupra a ceea ce iti dorest. Ar trebui sa ramai axat pe blog daca ceea ce vei oferi, continutul, este de natura personala sau sociala. Pentru afaceri si orice scop al acestora este insa mai indicat un website.

One thought on “Website sau blog – ce sa alegi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *