Unde poti avea un trai decent

Pamantul nostru drag(planeta) ne incanta cu tot felul de tari si locuri care mai de care mai spectaculoase, uimitoare si unice, insa nu dam numai de bine si nici nu auzim numai de bine despre aceasta lume mereu.

Tocmai de aceea s-au intocmit topuri si clasificari ale celor mai pasnice si celor mai conflictuale state ale lumii. In cele ce urmeaza, vom enumera o parte dintre cele mai linistite tari din lume, unde nivelul de trai este foarte bun si nu exista situatii grave.

Belgia

Potrivit Global Peace Index, Belgia este una dintre cele mai bune si mai pasnice tari in care poti trai din Europa si de pe intregul Pamant. Situata in inima Europei, aceasta tara micuta reprezinta un loc special pe harta.

Brussels, capitala Belgiei, este casa Uniunii Europene si al NATO. Belgia aduna laolalta orase medievale, primarii minunate, castele maiestuoase, si frumuseti naturale captivante. Rata crimelor si a intemnitarilor este foarte scazuta in aceasta tara, chiar daca Belgia a trecut printr-o criza a guvernului sau in perioada dintre 2008-2011.

Republica Ceha

O tara relativ noua, Republica Ceha sau Cehia si-as castigat independenta aparte de Blocul Sovietic in 1989 datorita Revolutiei de Catifea si a ruperii de Slovacia.

Dupa despartirea de Cehoslovacia, Republica Ceha s-a axat mai mult pe a construi o economie capitalista puternica si pe a crea un climat stabil pentru investitii. In 2009, Human Development Index a clasificat Cehia ca o tara de o mare dezvoltare umana.

Cunoscuta mai mult pentru capitala sa magnifica, Praga si datorita frumusetilor sale naturale, Cehia atrage in fiecare an turisti din toate colturile lumii. 

Elvetia

Elvetia mentine un guvern bine functionabil si o cultura politica deschisa. Ilustrand calitatea guvernului sau, Elvetia a primit cel mai mic scor pentru instabilitatea politica. Se clasifica de asemenea si printre tarile cele mai pasnice din lume ce au nivele slabe de violenta criminala.

Cu toate ca Elvetia este cunoscuta pentru neutralitatea sa in problemele regionale, internationale si globale, aceasta tara mentine relatii diplomatice puternice cu diferite tari de peste tot din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *