Tacerea este uneori de aur

Exista situatii in viata cand este mai bine sa tacem decat sa starnim anumite controverse. Atat in relatiile amoroase cat si in famile sau in grupul de prieteni uneori trebuie sa stii cand sa taci pentru ca lucrurile sa decurga bine.

Intr-o cearta foarte puternica in care spiritele sunt foarte incinse uneori este mai bine sa taci si sa lasi de la tine. Cu cat vorbesti mai mult cu atat situatia de inrautateste. De cat sa spui lucruri pe care mai tarziu le poti regreta mai bine taci.

De asemenea cand esti intr-un grup si persoanele discuta un subiect anume iar tu nu ai idee despre ce se vorbeste este mai bine sa taci. Decat sa vorbesti aiurea in necunostinta de cauza si sa te mai faci si de ras pe deasupra, mai bine taci.

Tacerea e importanta si in intimitatile cu partenerul/ partenera, pot spune chiar esentiala. Uneori tacerea aduce o aura de mister si este placut mai ales cand tu si partenerul/partenera va bucurati de anumite momente intime.

Se spune ca atunci cand nu ai nimic de zis mai bine taci, un sfart destul de util daca stam si ne gandim bine.

Un alt lucru esential in care ar trebui sa taci este acela cand primesti un sfat sau o remarca incearca-l sa il iei ca atare, fara sa comentezi prea mult.

Atunci cand ai gresit si tu stii acest lucru este mai bine sa pui capul jos si sa recunosti. Nu o face pe-a eroul, este esential taci in acest moment, tacerea este o scuza mica dar este.

Cand esti ispitit sa critici alte persoane mai bine taci, trebuie sa tii cont ca nimeni nu este perfect si mai bine dai un sfat decat sa critici in stanga si in dreapta.

Si nu in ultimul rand taci atunci cand asculti pe cineva, lasa-l sa termine nu te baga peste el, nu este frumos si tine in primul rand de bun simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *