Suicidul, boala care o mostenim cu totii

Societatea moderna impune din ce in ce mai multe schimbari de comportament in randul copiilor si al adultilor, incat multi dintre acestia ajung de cele mai multe ori sa isi decida singuri soarta si sa lase in urma zeci de lacrimi si suferinte.

Cel mai adesea, suicidul este cea mai scurta metoda de a trece de la viata la non-viata, incat cei care apeleaza la acest comportament fie nu sunt suficienti de puternici pentru a face fata situatiilor, fie considera ca viata nu merita traita, avand probleme mentale.

Comportamentul suicidal apare dupa o serie de factori si comportamente cu care persoana in sine nu se poate acomoda, incat este singura solutie posibila pentru a arata ca viata poate fi controlata si din alt punct de vedere decat cel financiar sau relational. Considerat a fi comportamentul cu cea mai mare lipsa de respect pentru propria viata si propria persoana, suicidul este revansa impotriva neputintei de a schima o situatie problematica.

De cele mai multe ori suicidul este impus de factori binecunoscuti de risc, printre care situatia familiala, situatia financiara sau situatia de cuplu, incat unele depresii care nu pot fi tratate conduc la acest gest negandit. Pentru adolescenti, confruntarea mentalitatilor, a abuzurilor fizice sau psihice si violenta sunt cele mai intalnite cauze pentru suicid. Neintelegerile in cuplu, alcoolismul, lipsa sustinerii, atitudinea neglijenta a partenerului, pot provoca adultilor depresii si situatii care conduc la suicid.

Cele mai cunoscute metode la care apeleaza cei care nu au stima de sine sunt supradoza de alcool, drogurile, pastilele luate in exces, strangularea, taierea venelor, inecul. Unele din simptomele suicidului pot fi controlate si pot fi supuse medicamentatiei sau controlului psihologic, incat cel care sufera de aceasta boala si are astfel de ganduri sa se regaseasca si sa inteleaga importanta pe care viata o are. Sprijinul celor puternici si incurajarea trebuie sa constituie premise in tratarea acestei boli psihologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *