Un veterinar american sustine ca felinele au nenumarate sunete in vocabularul lor, acestea folosind o limba specifica pentru a vorbi cu oamenii.
Aceasta este confirmarea pe care multi iubitori de pisici o asteptau de foarte mult timp – prietenii nostri blanosi pot comunica cu noi. De asemenea, cu totii ne intrebam cam care ar putea fi conversatiile pe care le putem purta cu o pisica, dar asta o vom face cand nimeni nu mai este prin preajma. Un profesor veterinar la Universitatea din Georgia, Sharon Crowell-Davis, sustine ca pisicile sunt la fel de expresive ca si cainii.
In cadrul unei conferinte internationale din 2015, cu privire la comportamentul felinelor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceest lucru este adevarat si ca problema ar fi la oameni, deoarece noi suntem cei care nu inteleg ceea ce pisicile incearca sa ne comunice.
Doctorul Crowell-Davis spune ca atunci cand ne intoarcem de la munca, unde am stat aproape toata ziua, pisica va va intampina prietenos, modul sau de comuncare constand in afectiunea pe care o arata mangaindu-se de piciorele stapanului sau. Aceste gesturi de afectiune sunt functii normale in cadrul acestei specii, fiind foarte apropiate de gesturile umane.
Mikel Delgado, doctorand in comportamentul animalelor de la Universitatea din California, Berkeley, a declarat pentru revista New York ca se va demonstra, treptat, ca pisicile nu sunt chiar asa de misterioase. Cercetarea a concluzionat ca, desi nu exista nici o limba universala a pisicilor, fiecare felina si stapanul acesteia pot dezvolta o relatie de comunicare si intelegere.
John Bradshaw, antrozoologist la Universitatea din Bristol a declarat ca pisicile pot toarce atunci cand sunt fericite, dar si atunci cand acestea sunt lovite sau bolnave. Incet, dar sigur, pisicile vor lua locul de drept ca fiind cel mai bun prieten al omului.