Stresul examenelor

Perioada examenelor vine insotita de o grozava presiune si de un nivel foarte ridicat de stres. Pentru multi termenul limita care se apropie este digerat destul de greu, si astfel ajung sa nu se mai poata concentra pentru a avea rezultatele asteptate. Presiunea si nivelul crescut al stresului duc la anxietate, nervozitate, iritabilitate, oboseala, avand un impact foarte negativ asupra studiului agravand si mai mult problema. A te descurca in aceste conditii dificile este singura cale prin care poti depasi momentul, iata in continuare cateva sfaturi ce ar putea sa te ajute.

Organizeaza-te!
Examenele nu reprezinta o surpriza, sunt rezultatul firesc al trecerii timpului. Asadar daca te organizezi bine din timp vei fi scutit de multe probleme. Profita de timpul pe care il ai pe parcursul anului sau perioadei de studiu pentru a identifica subiectele mai dificile pe care trebuie sa insisti mai mult, daca ai nevoie si de alte surse si ajutoare in afara de cursuri, cauta-le si gaseste-le din timp. Ia-ti notite si fii atent la cursuri, iti va fi de ajutor cand vei face recapitularea finala.

Stabileste-ti un orar, odata ce ai calculat timpul pe care il ai la dispozitie. Daca in faza initiala ti se va parea ca ai tot timpul din lume, este totusi o resursa care nu poate fi cumparata si prin urmare trebuie folosita corespunzator. Trebuie sa elimini activitatile care iti consuma timpul inutil si sa aloci acea perioada pentru studiu, astfel vei fi mai bine pregatit si nu vei mai simti aceeasi presiune si stres pe masura ce se apropie ziua examenului.

Recapituleaza! O importanta modalitate de a scapa de stres. Treci inca o data prin toata materia de studiu, insista pe cat posibil pe subiectele pe care le consideri mai dificile, insa foarte important este sa parcurgi inca o data tot. Nu uita de relaxare, pentru ca toata organizarea si recapitularile pot fi obositoare. Acorda-ti un repaos, fa exercitii de respirare, elibereaza-ti mintea de stres si griji, fa exercitii fizice sau orice altceva care iti indeparteaza temporar gandurile de la stres. Constientizeaza efortul pe care trebuie sa il depui si urmeaza toti acesti pasi pentru a putea scapa de stres si presiune si pentru a avea rezultatele asteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *