Solutii naturiste de la vikingi

In ultima vreme, toata lumea a inceput sa se dea pe bio, pe „green”, sa fie mai „eco-friendly” si sa foloseasca tot felul de produse, alimente si lucruri care provin si tin de natura si de mediul inconjurator.

Pe vremuri, lumea arata atat de bine, folosea mai putine produse chimicale si toxice atat orgasnismului cat si mediului care ne inconjoara, in schimb axandu-se pe produsele naturiste, pe leacuri, ceaiuri, remedii si alte tratamente naturale.

In cele ce urmeaza, voi enumera cateva sfaturi legate de tratarea diverselor probleme, sfaturi inspirate din leacurile si solutiile naturiste folosite pe timprui de catre vikingi.

Usturoiul

Acest aliment din natura era folosit in mod deosebit pe timpul vikingilor pentru a trata diferite infectii si rani deschise, insa nu foarte grave si adanci. Asa cum se stie sau nu, usturoiul are proprietati antivirale, fiind foarte bun de consumat atunci cand suntem raciti sau gripati.

De asemenea, are si proprietati antifungice si antibiotice, substituind cu usurinta si cu eficienta orice alt tratament sau pastile. Pentru a trata racelile sau alte eczeme si asa mai departe, poate fi consumat in stare naturala, proaspat, sau gatit, adaugat altor mancaruri pentru a le da aroma si savoare.

Musetelul

Aceasta planta medicinala nu este denumita asa degeaba, ci pentru ca are proprietati vindecatoare si benefice in diferite cazuri. Vikingii foloseau aceasta planta pentru ceaiuri, in cazul problemelor la stomac, pentru calmarea unor infectii si pentru o mai buna stare fizica, dar faceau din florile de musetel si unguent foarte bun pentru tratarea unor infectii si rani externe.

Angelica

Poate ca de foarte multi dintre noi aceasta planta nu este foarte cunoscuta, avand mai degraba o denumire de femeie. In fine, aceasta planta era folosita de catre marii si fiorosii vikingi pentru a trata bolile respiratorii, sub forma de infuzii si ceaiuri, dar asemenea musetelului si sub forma de unguent numai bun pentru masarea zonelor dureroase si incordate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *