Sfaturi utile pentru parinti

Nu exista copii perfecti

Mult prea des, setam niste standarde mult prea inalte si vrem ca ai nostri copii sa se comporte bine, sa aiba rezultate bune la invatatura, si sa fie si buni la sport. In plus, trebuie sa mai fie si politicosi, atenti si curati.

Ar trebui sa ne coboram putin standardele si sa ne pregatim sa avem de-a face cu niste copii normali care vor ajunge la un moment dat sa greseasca, sa se enerveze, exact cum o facem si noi din cand in cand.

Cum poti imbunatati lucrurile?

Intreaba-ti copiii! Intreaba-ti copiii cum ar face acestia in asa fel incat lucrurile sa mearga mai bine. O sa ai parte de niste raspunsuri fascinante si chiar amuzante.

Acestia vor vrea sa ii lasi sa urmareasca programe la TV in lenjerie de corp, le-ar placea ca feliile de mar sa fie taiate mai subtire si de asemenea vor vrea sa incetezi sa le mai adresezi o gramada de intrebari ce oricum isi vor gasi raspunsul in postarile copiilor de pe Facebook.

Indruma-ti copiii

Se pune prea mult accent pe consecinte si pe pedepse pentru incalcarea regulilor. Cea mai buna solutie este de a-ti indruma copiii in loc de a-i pedepsi. Parintii pot depista mecanismele de declansare si pot evita situatiile care sunt mai probabil de a duce la probleme.

Este de asemenea folositor a empatiza cu copiii tai atunci cand sunt suparati, insa este de subliniat faptul ca a comunica verbal este tot ceea ce conteaza. Ultimul dar nu cel din urma sfat, promite-ti tie insuti ca poti fi cu sigutanta un parinte bun si nu te lasa descurajat de asa zisii parinti perfecti pe care ii vezi la scoala copiilor tai zilnic.

Dedica-te lor prin a incepe sa faci mici schimbari in fiecare zi. A realiza scopuri mai micute este tot ceea ce conteaza. Atunci cand vei face asta, incurajeaza-te singur si spune-ti ca vei fi un parinte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *