Sfaturi pentru utilizatorii de Android

Au trecut deja cativa ani de cand sistemul de operare Android detine o cota importanta de piata ca platforma utilizata pentru dispozitivele mobile. Sistem de operare robust si user-friendly, poate fi imbunatatit prin mici idei, sfaturi pe care vi le oferim in continuare pentru ca experienta utilizarii Android sa fie cat mai placuta.

In ceea ce priveste performanta, orice utilizator de smartphone poate sa observe la un moment dat ca sistemul de operare nu mai functioneaza foarte rapid, ca la inceput. In aceasta situatie trebuie luate cateva masuri pentru o functionalitate mai buna.

Renuntati la aplicatiile pe care nu le folositi. Poate la un moment dat ati instalat o aplicatie, insa ati folosit-o o singura data si apoi a ramas uitata instalata. Fiecare aplicatie ocupa spatiu si multe dintre aplicatii ruleaza si procese pe fundal, afectand performantele telefonului. De aceea trebuie renuntat la aplicatiile nefolosite.

Actualizarea aplicatiilor este de asemenea foarte utila. Constant se lanseaza update-uri si trebuie instalate pentru aplicatiile utilizate in asa fel incat sistemul Android sa functioneze la potential maxim.

Sincronizarea automata poate ca e un element grozav, insa datele actualizate la fiecare 15 minute sau dupa intervalul de timp ales afecteaza de asemenea performanta totala a dispozitivului. Dezactivarea sincronizarii automate elibereaza foarte multa memorie si ajuta la imbunatatirea performantei telefonului sau tabletei ce foloseste Android.

Scapati de animatii – sunt acele elemente animate ce apar la deblocarea telefonului, la navigarea prin ecranele acestuia si intre ferestre diferite. Pentru cei ce folosesc smartphone-ul sau orice alt dispozitiv Android intens, dezactivarea animatiilor nu numai ca va elibera din memorie, dar va economisi si din baterie.

Widgeturile sunt foarte utile, insa trebuie tinut cont si de faptul ca in mod constant ruleaza procese pe fundal. Actualizeaza datele la fiecare cateva minute, la fel ca si sincronizarea automata si oricum tin o parte din capacitatea de procesare ocupata. De aceea widgeturile nu sunt recomandate in cazul in care se doreste o durata de viata a bateriei mai indelungata si o performanta imbunatatita a telefonului.

Incercati aceste sfaturi si veti putea vedea ca experienta utilizarii sistemului de operare Android se va imbunatati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *