Sfaturi pentru afaceri mici

Cand ajungi sa discuti cu persoane diferite despre afacerile pe care le conduc, descoperi cateva lucruri comune. Cei ce au afaceri de succes fac anumite lucruri de baza, similare, in timp ce cei care se lupta sa se mentina pe linia de plutire nu le fac. Chiar daca intreprinzatorii de nivel mai mic nu au de fiecare data un training sau cunostinte despre afaceri, uneori iau decizii si aplica strategii instinctiv, caz fericit in care afacerea prospera. Trei aspecte foarte importante trebuie vizate aici, aspecte pe care le enumeram in continuare.

1. Cunoasterea pietei tinta. Trebuie sa stii cui vinzi, pentru ca acest lucru nu se schimba de la o zi la alta. Cum piata in momentul de fata, atat pe partea de produse cat si pe cea de servicii, este foarte competitiva, trebuie sa iti cunosti foarte bine sectorul catre care te adresezi, pentru a satisface acea nevoie vizata.

2. Cunoaste-ti foarte bine costurile. Adesea poate ca sunt trecute cu vederea, insa daca in fapt afacerea nu produce mai mult decat cheltuie, atunci nu isi mai are sensul. Tot timpul trebuie sa se urmareasca costurile, sa stii exact cat inseamna sa produci un bun, sa il promovezi, sa il livrezi si asa mai departe.

3. De multe ori afacerile pornesc in ideea de a produce acele bunuri dorite la o eficienta crescuta. Din pacate este lasat la o parte un aspect foarte important: marketingul. De multe ori in cazul afacerilor de mici dimensiuni chiar si bugetul alocat promovarii este destul de redus. Cu toate acestea promovarea este foarte importanta. Cum altfel faci cunoscut produsul pe care il oferi? Poate ca e chiar mai bun decat cele oferite de concurenta, daca insa clientii nu stiu acest lucru, atunci degeaba l-ai realizat.

Aceste lucruri de baza trebuie tinute minte de orice intreprinzator care se hotaraste sa isi inceapa propria afacere. Sunt sfaturi de baza, lucruri ce trebuie avute in vedere in cazul oricarui inceput de afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *