Sfaturi utile in organizarea inmormantarii

porumbel
sursa: liyuantv.com

Nimic pe lumea aceasta nu se compara cu moartea unei persoane dragi sau apropiate, insa, asa cum toti stim, moartea este un lucru natural, ce apare ca urmare a incheierii vietii unui om- fie prin cauze naturale sau neasteptate- lucru ne intristeaza, indiferent ca ne asteptam la asa ceva sau nu. Insa, un astfel de eveniment implica o inmormantare care, la randul sau, are la baza peste 1000 de decizii ce trebuie urmate de familia decedatului in cea mai neagra zi din viata lor.

Intr-adevar, moartea si inmormantarea reprezinta un subiect destul de ciudat, dar asta nu inseamna ca trebuie omis sau scos din vietile noastre de zi cu zi- in fond, moartea nu tine cont de timp si nici de ceea ce facem in fiecare zi. De aceea, inmormantarea reprezinta un subiect destul de interesant de investigat, si, cu toate ca ai impresia ca nu ai nevoie de o astfel de informare, s-ar putea ca intr-o buna zi sa iti foloseasca ceea ce ai citit in aceste randuri.

Servicii Funerare Bucuresti
sursa: welcomestpat.org

Asadar, daca vei ajunge vreodata sa ai nevoie de sfaturi in acest sens si sa organizezi o inmormantare pentru o persoana draga care tocmai a trecut in nefiinta, aici poti afla tot ceea ce vei avea nevoie, pentru ca evenimentul sa decurga normal si in conformitate cu traditiile romanesti.

Sfaturi in organizarea unei inmormantari

  1. Atunci cand o persoana draga trece in randul celor de pe lumea cealalta, traditia ortodoxa spune ca familia celui decedat trebuie sa anunte, in primul rand, preotul parohiei din care decedatul face parte. Astfel, preotul devine principalul om care indruma familia cu toate informatiile necesare, fixandu-se, la inceputul conversatiei, o data si o ora exacta la care va avea loc ceremonia de inmormantare.
parinte
sursa: news.bbc.co.uk
  1. Apoi, familia este nevoita sa faca o alegere in ceea ce priveste serviciile funerare din zona, cu ajutorul carora sa dispuna si sa beneficieze de cele mai bune articole funerare. In acest sens, Funeraru Alexandru este o companie ce ofera servicii funerare complete pentru Bucuresti la preturi excelente, in care se include si consultanta gratuita, transport funerar si manipulare decedat.
Funerare Alexandru
sursa: funerarealexandru.ro
  1. In Biserica– este nevoie de un sfesnic, steag, carbune, tamaie, lumanari dar si o icoana care se va aseza pe pieptul celui decedat- in mod normal, se va pune o icoana sfintita a Maicii Domnului. De asemenea, lumanarile vor sta asezate la capul decedatului, iar preotul va organiza in serile celor doua zile- decedatul se tine in casa sau la capela doua nopti si trei zile- o slujba ce poarta numele de „Stalpi”- slujba de pomenire.
tbquk.org
sursa: tbquk.org
  1. Banii de pe piept– in general, oamenii aseaza bani pe pieptul decedatului in cele trei zile, sustinandu-se ca aceasta este calea prin care raposatul va plati „Vamile”. Din pacate, aceasta este numai o traditie pastrata din batrani, asa ca nu are rezultat pe lumea cealalta- insa, ajuta familia indurerarata, acest obicei fiind privit ca un sprijin financiar adus de cunostinte, familiei.
  2. Cimitirul– de cele mai multe ori, locul de veci din cimitir este o traditie, deoarece o multime de familii crestin-ortodoxe isi au propriul loc de veci. Insa, in cazul in care nu exista un obicei in cadrul familiei, Funerare Alexandru ofera loc de veci gratuit, fiind o firma ce te poate ajuta sa faci toate demersurile necesare pentru obtinerea unui astfel de loc, fara a plati nicio taxa suplimentara.
cimitir
sursa: funerarealexandru.ro
  1. 6. Ultimul drum– ei bine, acest aspect este descris de o incarcatura emotionala puternica, fiind un moment de liniste si pace pentru familie. De asemenea, in functie de traditie, preotul citeste Evangheliile- de regula 6 sau 12- numite si „stari” sau „vami” in unele regiuni ale tarii- oferindu-se pomeni celor saraci.
slujba inmormantare
sursa: independent.ie
  1. 7. Biserica– drumul de la casa si pana la cimitir are o oprire la Biserica, unde se tine slujba pentru sufletul celui decedat, iar rudele acestuia au ocazia de a-si lua ramas bun de la cel care a trecut in nefiinta. Tot acum are loc si slujba prohodului pentru sufletul celui decedat.
slujba de inmormantare
sursa: funerarealexandru.ro
  1. Inmormantarea in sine– ingropatul- preotul binecuvanteaza ultima ectenie, timp in care se va canta „Vesnica Pomenire”, iar toti cei prezent la ceremonie isi iau ultimul ramas bun de la decedat. Ulterior, sicriul se acopera si se ingroapa.
loc de veci
sursa: funerarealexandru.ro
  1. Pomana– pentru iertarea pacatelor, familia si rudele celui decedat ofera pomana celor saraci, in numele celui ce a trecut in nefiinta.
  2. Praznicul– este masa sau ospatul oferit de familie, in amintirea celui decedat. Daca praznicul are loc in timpul unui post de peste an, atunci familia este nevoita sa ofere o masa de post.

Funerare Alexandru- alaturi de familie in momente dificile

O inmormantare nu este un subiect placut pentru nimeni de pe lumea aceasta, insa este un aspect ce ne atinge pe toti la un moment dat in viata. De altfel, inmormantarea reprezinta o ceremonie de onorare si respectare a vietii celui care a trecut in nefiinta.

sicriu
sursa: ezfuneral.com

Pentru ca este un moment ce ne surprinde, majoritatea aspectelor ce tin de manipularea decedatului pot fi rezolvate cu usurinta cu ajutorul firmei Funerare Alexandru, care ofera consultanta gratuita familiei indoliate, alaturi de alte demersuri necesare: constatare deces, toaletarea decedatului, imbalsamare, manipulare decedat si sicriu si, pentru cei care nu tin foarte mult la traditia ortodoxa, incinerare sau inhumare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *