Semnele zodiacale si mitologia

Constelatiile si zodiile totodata au luat nastere in urma unor legende mitologice, reprezentative si specifice fiecarui semn zodiacal in parte. Tu cum crezi ca s-a nascut si a aparut zodia ta?

Rac

Un rac sau crab imens denumit Crios a fost pus si indreptat de zeul marii, Poseidon, sa-i pazeasca apele marilor si sa aiba grija de creaturile toate ce se aflau in ele, printre care se aflau si fiicele maritului zeu.

In urma unui atac indreptata ssupra lui Poseidon din partea celorlalti zei, una dintre fiicele zeului apei a fost capturata de actre alte fiinte.

Crabul Crios s-a luptat cu acestea pana cand a reusit sa-i recapete libertatea nimfei marii iar Poseidon drept rasplata i-a dat nemurirea, in acelasi timp creand si constelatia racului.

Leu

Mitologia aduce aici in prim plan legenda lui Hercule si a celor doisepreze incercari de vitejie ale sale. Una dintre incercai consta in lupta lui Hercule cu un leu imens si fioros, a carei blana trebuia adusa drept dovada a uciderii sale.

Nestiind ca leul este nemuritor, semizeul a incercat sa doboare fiara insa in cele din urma a reusit sa o ademeneasca in cusca sa si sa o sugrume cu propriile maini.

Insa, in ciuda faptului ca trebuia sa o aduca in fata celui ce l-a insarcinat cu aceste probe, Hercule pastreaza blana leului si o foloseste pentru propria protectie. Pentru actul de vitejie, a fost creata constelatia leului.

Fecioara

Constelatia fecioarei a aparut pe cer de ceva timp si mai ales a fost denumita in acest fel, inda cauzele exacte pentru care acest lucru s-a produs nu se stoiu. Oricum, totul se leaga oarecum de zeita Artemis din Grecia.

Artemis era o zeita fecioara care se parea ca era ingrijitoarea si protectoarea tuturor vietuitoarelor de pe acest pamant, fiind in acelasi timp si foarte curajoasa si nevrand a avea vreodata a face cu ceea ce insemna barbat in viata ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *