Scapa de oboseala si epuizare

Zilele ne sunt pline cu activitati din cele mai diverse. Suntem foarte ocupati cu munca, ducem la indeplinire diverse comisioane pentru noi sau pentru altii, jonglam cu programul de munca si cu viata de familie, sustinem intalniri, trebuie sa gasim timp si pentru iesit cu prietenii si pentru socializare si asta poate fi foarte solicitant.

Cu toate aceste activitati nu surprinde pe nimeni ca la sfarsitul zilei oboseala isi spune cuvantul. Daca se mai adauga si stresul grijile, decizii importante de luat, tristete, nefericire si nemultumire, la final de zi te simti epuizat atat din punct de vedere fizic cat si mental.

Ce poti face pentru a nu te simti complet epuizat dupa fiecare zi? Ce poti face pentru ca oboseala sa nu persiste decat atunci cand exagerezi? Aceste intrebari macina tot mai multe persoane.

Poate in primul rand ar trebui sa inveti sa prioritizezi. Incepe fiecare zi intocmindu-ti o lista cu lucruri de indeplinit. Ordoneaza-le apoi dupa importanta, dupa perioada in care poti sa le rezolvi si incepe cu inceputul. Avand de rezolvat mai multe lucruri deodata nu vei reusi sa scapi de stres sau epuizare.

Cere ajutorul. Daca simti ca ceea ce ai de facut este prea mult pentru o singura persoana, cere ajutorul unui coleg, chiar si pentru o simpl cafea, sau un sfat pentru a te putea organiza mai bine.

Fa o plimbare sau fa miscare. Cand te simti extenuat, o plimbare relaxanta poate fi cea mai buna metoda prin care sa iti mai pui ordine in ganduri; de asemenea corpul va avea parte de beneficiile miscarii.

Alimenteaza-te corect. Nu exclude fructele si legumele din alimentatie, chiar daca programul haotic te impiedica adesea sa mananci sanatos.

Pentru a mai inlatura starea de demoralizare, gandeste-te si la cate lucruri reusesti sa duci la indeplinire intr-o zi, la cata lume depinde de tine si de ceea ce faci. Starea de spirit ti se va imbunatati si nu te vei mai simti atat de epuizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *