Sa ai sau nu incredere

In ciuda a ce ti s-a intamplat cu o zi in urma, in ciuda a tot ceea ce ai facut pentru aceasta lume, indiferent daca ai fost tradat sau orice altceva, trebuie sa te ridici in fiecare dimineata si sa o iei de la capat, trebuie sa inveti sa ai incredere din nou. E mai usor de zis decat de facut, insa ai de ales? Nu. Pacea interioara este in legatura directa cu increderea, nu vei reusi sa ai acea liniste de care ai atata nevoie. A avea incredere in cineva este ca si cum ai trage cu arcul pe intuneric fara sa vezi unde e tinta. Nu stii daca ai nimerit sau nu.

Ne asteptam de la o persoana in care ne punem increderea sa fie onesta si integra. In fapt insa, in oricine ne-am pune toata increderea, uneori nu ajunge la inaltimea asteptarilor.

Iata o situatie: cand ai avut incredere intr-un strain prima data, ai fost dezamagit, astfel ca a devenit perfect logica ideea de a evita strainii. Daca insa continui sa nu ai incredere in straini datorita faptului ca esti guvernat de aceasta frica, nu vei reusi niciodata sa gasesti cat sunt de incredere unele persoane in general.

In cautarea increderii te vei indoi de fiecare inima nobila? Nu se merita. Trebuie sa fim tot timpul in garda dar sa stim si sa trecem peste vulnerabilitati, sa luam totul in asa fel incat sa aveam acea pace interioara si sa invatam sa avem incredere in lume din nou. Un angajat ti-a inselat increderea – continui sa te increzi in restul. O relatie a profitat de bunatatea ta si a exploatat-o. In dimineata urmatoare trebuie sa inveti sa ai incredere din nou. Poate ca suna ca un sfat naiv, insa nu te poti inchide cu totul fata de lume.

Chiar daca iti este inselata total increderea, trebuie ca in ziua urmatoare sa o luam de la capat, din nou si din nou, pentru ca pur si simplu asa functioneaza lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *