Riscurile epilarii

Pentru ca vara este deja aici, femeile sunt in stare sa se supuna si celor mai ingrozitoare tratamente doar de dragul frumusetii. Epilarea, desi poate parea un proces usor si eficient care te scapa de parul nedorit, are insa si unele riscuri pentru sanatatea ta.  De la epilarea cu ceara, la cea cu zahar, exista mai multe modalitati pentru a avea o piele fina, lipsita de par.

Cercetatorii declara ca epilatul poate sa te expuna foarte mult in fata unor riscuri. De exemplu, epilarea inghinala toatala – sau braziliana- poate fi o binecuvantare pe timpul verii. Insa, presupun ca nu stiai ca o femeie a murit din cauza epilarii inghinale. Aceasta a luat o infectie din salonul unde a dorit sa se cosmetizeze.

Oricat de inestetic si de nefolositor ti s-ar parea, parul pubian se afla acolo cu un rost. Acesta protejeaza pielea sensibila si mucoasa zonei genitale. Inlaturarea lui nu face nimic altceva decat sa inlature si stratul de protectie pe care acesta il ofera si sa te expuna in fata unor infectii. Bolile pe care risti sa le iei atunci cand te epilezi total pot fi cele de natura dermo-venerice ca: veruci, herpes, HPV, psoriazis si eczeme.

Cea mai simpla metoda de epilare este cea care o poti face folosind aparatul de ras. Astfel, aceasta este cea mai usoara si cea mai utilizata metoda de epilat. Este rapid si ieftin si se poate face cu usurinta acasa. Insa, rasul implica riscuri ca rani provocate prin taiere, cresterea firelor de par pe sub piele si o multime de infectii. De asemenea, epilatul cu lama poate cauza foliculita, o infectie la nivelul firului de par cauzata de bacterii sau ciuperci.

Epilarea cu ceara presupune aplicarea pe piele a unui start de ceara incalzit, peste care se aplica o folie care va smulge firele de par in momentul in care este trasa. Insa, odata cu smulgerea parului pot fi smulse si mici portiuni de piele. Acest tip de epilare poate provoca iritatii si infectii, iar daca ceara este fierbinta exista riscul sa te arzi. Dupa epilare, multe femei se confrunta cu acnee sau cicatrici.

One thought on “Riscurile epilarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *