Review Salus iT 600 sau cum functioneaza un termostat controlat prin internet

Salus iT 600 este un sistem de control si monitorizare a caldurii dintr-o locuinta. Probabil v-ati dat seama despre asta din titlu. Echipamentul e aparut de ceva vreme si pe piata romaneasca, insa daca abia relativ recent am reusit sa il testez, va prezint si un review personal, pentru ca ideea de a putea controla temperatura in locuinta prin internet mi se pare foarte atractiva.

Cei mai multi dintre noi au un program zilnic destul de bine stabilit. Cateva ore destinate serviciului, eventual alte cateva ore petrecute in oras, iar apoi revenirea acasa, pentru relaxare. Situatia e cu totul diferita atunci cand nu ai un program fix si iti doresti totusi sa ai control deplin al confortului din locuinta. Ma refer la incalzire, desigur. Solutii exista – ai varianta unui termostat programabil pentru centrala, dar si in acest caz programul haotic te impiedica sa planifici intervale exacte pentru furnizarea caldurii, dar si pentru economisire. Intr-o astfel de situatie intervine solutia inteligenta: sistemul Salus iT600.

Din ce este compus sistemul? Pana sa ajung la acel termostat controlat prin internet, mai trebuie sa enumar dispozitivul care se conecteaza la centrala termica si care permite pornirea si oprirea acesteia, receptorul wireless ce garanteaza comunicarea eficienta cu serverele Salus pentru configurarea online a intregului sistem, dar si capetele termostatice sau centrul de comanda care ajuta la monitorizarea eficienta a incalzirii.

Trecand de designul placut si de elementele componente necesare, va prezint cateva situatii in care sistemul cu termostat controlat prin internet Salus iT 600 isi dovedeste utilitatea.

1) Programul tau de lucru nu este unul fix, dar vrei sa te asiguri totusi ca de fiecare data cand ajungi acasa temperatura este una optima. Nu poti stabili un program fix pentru termostatul programabil doar fizic. Cu ajutorul iT600, poti sa pornesti caldura chiar inainte de terminarea programului de lucru, in conditiile in care parcurgi aproximativ 20 minute de la munca pana acasa. Vei gasi locuinta incalzita!

2) Ai o casa de vacanta pe care o vizitezi destul de rar. Atunci cand ajungi, vrei totusi sa fie incalzita, fara sa fie nevoie sa apelezi la alte persoane pentru a porni centrala. Poti face asta usor, daca ai instalat sistemul iT 600 si o conexiune internet.

3) Stii ca vei fi plecat pentru cateva ore de acasa, dar nu stii exact cate. In perioada cat lipsesti, nu are rost sa tii caldura pornita, pentru ca vei consuma inutil. Reduci pur si simplu temperatura, iar inainte de a te intoarce acasa aplici acelasi procedeu de la punctul 1).

Daca vrei sa mentii incalzite doar una sau doua din camere, ai si aceasta posibilitate. Reglajele temperaturilor le poti face pe zone de incalzire, direct din aplicatia dedicata Salus iT600.

Parerea mea e ca un astfel de sistem te ajuta sa economisesti si mai mult. Pe langa asta, iti transforma si casa in una inteligenta, pentru ca fara sa ne dam seama suntem tot mai dependenti de I of T (Internet of Things). Economie, confort, acces si monitorizare continua si eficienta – acestea ar fi caracteristicile principale pe care le pot sustine in legatura cu sistemul Salus iT600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *