Reguli de stiut in regimul alimentar pentru culturism

Alimentatia corespunzatoare pentru o persoana care alege sa practice culturismul este foarte importanta. Mult prea des cei ce incep aceasta activitate cred ca este in regula sa manance orice atat timp cat pastreaza un regim de antrenamente fizice intens. Exista insa cateva reguli de baza de urmat pentru cei ce doresc sa isi maximizeze rezultatele in ceea ce priveste cresterea masei musculare. Alimentatia trebuie sa se ghideze dupa urmatoarele patru reguli principale:

  • O regula de baza spune ca mesele trebuie micsorate ca si cantitate insa marite ca numar. In loc de trei mese principale foarte bogate, trebuie alimentat corpul de mai multe ori pe zi cu mese putin mai reduse cantitativ.
  • Cea de-a doua regula spune ca nu trebuie neglijata importanta carbohidratilor in nutritia pentru culturisti. Desi proteinele sunt foarte indicate pentru cresterea masei musculare, este absoluta nevoie si de carbohidrati complecsi. Acestia alimenteaza mai rapid corpul, eliberand acel necesar de energie pentru sustinerea eforturilor prelungite datorate exercitiilor fizice.
  • In momentul in care se alege o dieta pentru culturism se observa o tendinta: multi incearca sa inhibe cresterea nivelului de insulina in corp. Exista momente insa cand acest nivel trebuie crescut, pentru ca zaharul din sange sa foloseasca insulina intr-un mod eficient.
  • Ultimul dar nu cel din urma principiu dupa care ar trebui sa se ghideze o dieta pentru culturism este cel care limiteaza consumul de grasimi. Acestea ne ofera energia necesara si stimuleaza de asemenea si productia de hormoni. Grasimile ar trebui sa constituie un procent de aproximativ 20% din totalul aportului de calorii.

Urmand aceste patru principii de baza oricine incepe sa practice culturismul, fie pentru a se pastra in forma, fie pentru a-si remodela corpul, va gasi un real ajutor in ceea ce priveste alimentatia. Aceasta, alaturi de un regim de exercitii fizice adecvat, odihna suficienta si un stil de viata sanatos vor contribui la obtinerea mai rapida a rezultatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *