Reguli de care tinem cont cand vrem sa gatim sanatos

Odata cu trecerea timpului multe lucruri s-au schimbat mai ales daca vorbim despre gatit. Au aparut mai multe alimente sanatoase dar si foarte multe alimente nesanatoase. Trebuie sa stii cateva lucruri pentru a putea gati cat mai sanatos.

Inainte se spunea ca untul era nesanatos. S-au cam schimbat lucrurile dovedindu-se faptul ca trebuie sa il folosesti cat mai des. Este un ingredient valoros in bucatarie. Cel putin bucatarii cei mai experimentati il folosesc cu multa incredere. Nu trefuie facut exces de unt, dar untul ne da o aroma aparte fiecarui aliment.

O alta regula mai veche spunea ca nu ai voie sa ingheti laptele. Dimpotriva te poti bucura de dimineti mai sanatoase cu cuburi de lapte inghetat. Laptele nu se altereaza sau nu isi pierde valoarea nutritionala daca este tinut la congelator. In orice forma este consumat el este sanatos.

Un alt truc vechi era acela ca nu trebuie sa consumi produse congelate. Acum s-au cam schimbat lucrurile, chiar le poti folosi cu mare incredere. Legumele congelate sunt mai proaspete din punct de vedere nutritional decat cele de pe rafturile din magazin.

De asemenea avocado nu trebuie consumat cu moderatie asa cum se spunea data. Este indicat sa il folosim in cat mai multe retete. In primul rand avocado contine acid oleic care ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Este si o sursa de grasime sanatoasa. Orice mancare care contine acest fruct devine mult mai sanatoasa.

Continutul de fibre din avocado te poate ajuta sa slabesti. Inainte se spunea ca cerealele sunt cea mai importanta masa pentru micul dejun. Din contra acum lucrurile s-au cam schimbat. Este mai indicat sa consumi oua sau lapte si de ce nu bacon. Cerealele contin foarte mult zahar. Ouale si laptele sunt mai sanatoase deooarece contin mult mai multe vitamine, dar si proteine si minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *