Prietenia pusa sub semnul intrebarii

De multe ori prietenii ocazionali sunt clasificati ca si prieteni noi. Incercam oamenii ca pe palarii. Daca se potrivesc, este grozav, pot ramane in vietile noastre, daca nu, cel mai simplu lucru de facut este sa pastram distanta fata de acestia si sa disparem in liniste. De obicei, acestia vor intelege mesajul si va vor lasa in pace. Nu te stresa prea mult gandindu-te ca le datorezi o explicatie pentru indepartarea brusca.

Confruntarea nu este ceva cu care ne trezim de dimineata si vrem sa facem. Este neplacut pentru cineva care este foarte important pentru tine si te doare oarecum sa ii spui acelei persoane ca acesta ar fi sfarsitul relatiei voastre. Insa in mod sigur este cea mai buna solutie posibila.

Nu numai ca te vei simti mai bine, dar prietenul tau viitor fost prieten va aprecia discutia si poate va veti da seama ca totul nu a fost altceva decat o mare neintelegere. O comunicare buna va duce la o posibila reinnodare a legaturii sau poate duce la o confirmare a motivului pentru care nu vrei sa mai fii prieten cu respectiva persoana.

Insa, indiferent de cat de nervos esti sau oricat de indreptatit ai fi sa rupi acea prietenie, respecta-i sentimentele si fii sincer  cu ei, pentru ca altfel nu vor sti ce s-a intamplat si de ce ai luat acea decizie. O prietenie ar trebui, in prima instanta, sa scoata tot ce-i mai bun din tine.

Prietenia este o strada cu doua sensuri, este un sentiment reciproc. O singura persoana nu poate mentine o relatie de prietenie de una singura. Asta nu mai este considerata prietenie. Dictionarul defineste un prieten ca pe o „persoana atasata de o alta persoana prin intermediul respectului si a afectiunii”. Daca un prieten nu iti poate garanta respect, atunci nu iti merita prietenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *