Orase „green”

In cele ce urmeaza voi prezenta cateva orase vrezi din lume, orase unde aerul este proaspat si curat, nu poluat ca in alte orase, orase in care oamenii sunt constienti de faptul ca verdele este noul negru, unde se poate circula in voie cu bicicleta si unde se poate face sport in natura, unde poti beneficia atat de aer fresh, cat si de peisaje verzi si luxuriante care iti vor incanta vazul si simturile.

Freiburg, Germania

Orasul Freiburg este unul dintre cele mai apreciate orase cand vine vorba despre ecologizare, in special datorita faptului ca este un oras „nou”, fiind reconstruit imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial dupa principii ecologice.

In acest oras exista foarte multe zone verzi unde te poti plimba, poti merge cu bicicleta si chiar se pot bucura si de o zona in care nu circula masini. De asemenea Orasul Solar sau Casa Heliotrop sunt doua obiective demne de vazut, fiind create de catre arhitectul german si activist pentru protectia mediului, Rolf Dich.

Montreal, Quebec, Canada

Orasul Montreal este renumit pentru clubul local de surfing sau prin anumitele zile organizate cu diferite ocazii de catre gradinile botanice, dar de asemenea si pentru protocolul Montreal, care reglementeaza emisiile de dioxid de carbon ce afecteaza stratul de ozon.

Proiectul Bixi, prin care sunt puse la dispozitie biciclete de inchiriat de asemenea a dat startul in mai multe tari si orase din lume la tot felul de asemenea proiecte eco.

Portland, Oregon (SUA)

Acest oras american este renumit pentru parcurile sale verzi si bogate, aici putand admira cel mai mic parc din lume, recunoscut si in Guinness Book.

De asemenea. acest oras a primit si distinctii  pentru cel mai verde oras, avand in considerare sondaje pe tema utilizarii energiei regenerabile, a modului de viata eco si a reciclarii. De stiut despre acest oras este si faptul ca este primul construit ca si comunitate prietenoasa pentru biciclete, la initiativa Ligii Americane de Biciclisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *