Obiceiurile care ne strica planurile

Atunci cand iti petreci o gramada de timp zilnic gandindu-te la ceea ce fac altii si comparand mereu viata ta cu viata celorlalti din jurul tau, nu faci altceva decat sa te descurajeze si sa te amarasca. Aceasta este propria ta greseala prin care iti complici viata si prin care te faci nefericit prin propriile greseli care trebuie indreptate cat de curand.

Mai bine decat atat, ar fi bine sa te concentrezi pe tine, pe ceea ce ai tu mai bun si special in comparatie cu altii. Mai bine compara-te pe tine cu tine. Vezi cat cat de departe ai ajuns in viata si cam cat de mult ai avansat in ceea ce priveste obiectivele tale pe care ti le-ai propus intr-un anumit moment al vietii tale.

Vezi mai bine ce obstacole ai depasit ai felul in care te-ai descurcat in situatii complicate , si apreciaza-te mai mult. Nu te concentra pe ceea ce au altii, ci pe ceea ce iti doresti tu cu adevarat in viata si pe felul in care poti obtine acel ceva.

Si intreaba-te mai apoi ce pasi mai poti face ca sa duci la bun sfarsit o anumita sarcina, plan sau obiectiv pe care il ai in gand. Patreaza-ti atentia asupra ceea ce iti doresti tu si asupra modalitatilor prin care iti poti creste stima de sine si increderea in tine, pentru a putea merge mai apoi pe propriul drum  in viata si pentru a-ti petrece timpul zilnic limitat si energia pe ceva care intra-devar merita si va da roade.

Atunci cand esti obosit, foarte obosit mai mereu si nu iti rezervi si putin timp pentru a-ti reincarca bateriile, atunci vei deveni mai mult ca sigur obosit mai repede si mai lipsit de resurse pentru a mai face si altceva.

Si cu fiecare pas pe care il tot faci, situatia se va ingreuna si mai tare si nu vei mai apuca sa tii pasul cu lucrurile de facut. Asadar, ia o pauza si deconecteaza-te de la tot ceea ce este stresant si de rutina, pentru a reusi sa iti incarci bateriile si sa te intorci la munca mult mai plin de imaginatie si de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *