O planta cu proprietati minunate: lavanda

Chiar daca nu stiai, lavanda sau levantica este o planta originara din regiunile Provence din Franta si isi trage numele de la termenul latin „lavare” care inseamna „a spala”, pentru ca si pe vremuri ca si acum, aceasta planta minune era folosita la baie, pentru a curata pielea, a relaxa psihicul si pentru a aromatiza experienta unei bai.

Floarea acestei plante minunate au in continutul lor o substanta chimica numita linalool, care odata ce este extrasa declanseaza o serie de proprietati si efecte pe care le are asupra pielii.

Levantica nu numai ca este atat de aromata si minunat colorata, insa de asemenea este si foarte adecvata si utilizata foarte des pentru a trata o serie de afectiuni si inconveniente de care suferim.

Pentru cei care nu pot dormi si nu au parte de acel somn odihnitor de care are nevoie organismul lor, ceaiurile cu levantica sunt exact remediul de care are nevoie o asemenea persoana.

Infectiile, durereile de cap, stresul si afectiunilr pielii pot de asemenea disparea daca veti folosi drept remediu creme, lotiuni, tincturi si ceaiuri ce isi au drept ingredient principal levantica.

Lavanda este o planta care se muleaza dupa tipul de afectiune de care suferi si te ajuta sa scapi de ea cat de curand, daca vei folosi in mod adecvat aceasta planta plina de beneficii pentru sanatate.

Pentru un somn bun si linistit, fara teama de a te trezi in toiul noptii si a nu mai putea adormi inapoi, si pentru reducerea sau chiar stoparea stresului, lavanda isi are rolul foarte important in relaxarea si destinderea muschilor corpului.

Dupa ce veti folosi uleiul de levantica pe tenul dumneavoastra, veti observa cat de curand proprietatile sale antiseptice si antigungice asupra pielii, oferindu-i stralucire, vitalitate, elasticitate si o curatare asa cum trebuie.

Toate bacteriile vor fi distruse, porii vor fi eliberati iar pielea va putea respira din nou cum trebuie, plus ca veti mirosi foarte frumos si placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *