Noul termostat Salus IT 600 – solutia potrivita pentru o casa inteligenta

Din dorinta de a le oferi celor dragi cele mai bune solutii de confort, ne angajam deseori la sacrificii si compromisuri pe care nu le-am face in mod normal. De cele mai multe ori intretinerea locuintei pe timp de iarna vine insotita de cheltuieli usturatoare, mai ales daca nu dispui de un sistem de incalzire eficient sau performant.

Termostatul Salus IT 600 este dispozitivul care rezolva problema legata de incalzire a romanilor. Acesta a fost proiectat in asa fel incat sa asigure o casa inteligenta, cu un minim de investitii si economii pe masura. Il poti instala indiferent daca incalzirea se face prin pardoseala, prin calorifere sau prin pardoseala si calorifere totodata.

Incalzirea prin pardoseala

Iata ce trebuie sa stii daca te intereseaza sa folosesti acest termostat alaturi de incalzirea prin pardoseala. Dintre caracteristicile cele mai remarcabile ale acestui tip de incalzire, temperatura scazuta a suprafetei si inertia termica ridicata sunt cele care o deosebesc de celelalte. Trebuie sa stii, daca vrei sa beneficiezi de incalzire prin pardoseala si termostat ambiental, ca este de preferat ca valorile sa nu creasca peste 35 grade Celsius.

Aceasta modalitate este preferata in general pentru ca asigura un nivel de confort ce cu greu il poti obtine la incalzirea prin calorifere. Cunosti sentimentul pe care ti-l provoaca o pardoseala calda. E de preferat sa alegi aceasta varianta atunci cand esti constient de eficienta ce o are in accelerarea evaporarii apei, deci in utilizarea bucatariei, bailor si a holului. Sunt multi care aleg incalzirea prin pardoseala eficientizata de un termostat Salus IT 600 si pentru ca elementele ce le constituie sunt aproape invizibile, adica nu deranjeaza cu nimic si se folosesc cu usurinta.

 

Incalzirea prin calorifere

Este metoda traditionala prin care cea mai mare parte a romanilor isi incalzeste locuinta. Aceasta este preferata pentru ca permite cresterea rapida a temperaturii din camere. Nu sunt necesare decat cateva minute pentru emanarea aerului cald din calorifere. Caloriferele vin insotite de buton pentru inchiderea sau reducerea temperaturii. Cu toate acestea, un termostat este de preferat pentru ca nu mai trebuie sa te deplasezi pentru a face reglajul, acesta fiind si mult mai precis.

Prin aplicatia mobila de care sistemul IT 600 vine insotit stii exact ce temperatura obtii in incapere, dar si cat trebuie sa reduci pentru a avea confortul dorit. Esti astfel scutit de inchiderea si deschiderea frecventa a robinetului. Cel mai avantajos este ca poti sa faci asta, sa reduci sau sa cresti temperatura, chiar si atunci cand esti plecat de acasa.

In cazul in care esti interesat sa combini cele doua tipuri de incalzire, prin pardoseala si prin calorifere, este bine sa acorzi o atentie sporita acestui fapt. Sunt anumite aspecte ce trebuie sa le vizezi pentru confort optim, dar si lucruri consacrate, asupra carora nu ar trebui sa intervii. Spre exemplu, este recomandat sa instalezi calorifere in acele incaperi de dimensiuni reduse pe care nu prea le folosesti pe timp de zi. Sistemul mix, controlat printr-un termostat inteligent, este dedicat mai mult cladirilor cu structuri arhitecturale complexe, ce includ atat balcoane, cat si ferestre mai mari sau terase.

Gandeste-te ca in cazul acestora sunt mult mai favorizate pierderile de caldura, iar o strategie bine gandita este necesara. In orice caz, termostatul are sarcina de a asigura intotdeauna ambientul potrivit in incaperile locuite, deci nu ar trebui sa neglijezi o astfel de investitie. Intra pe saluscontrols.ro pentru a comanda si tu unul, bucurandu-te astfel de o casa inteligenta, primitoare si calduroasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *