Motive pentru care ti-a fost ignorat CV-ul

Din ce in ce mai multe persoane isi doresc un job in marketing, veste care nu poate fi decat buna pentru cei ce cauta sa angajeze. Cu toate acestea, in urma selectiei CV-urilor, chiar si la interviuri si pe parcursul intregului proces de recrutare se observa greseli facute de catre candidati pentru care sunt sanctionati direct: CV-urile nu le mai sunt deloc vizualizate. Sa vedem in continuare o lista de astfel de greseli.

1. Foloseste o adresa de mail de hotmail sau AOL. Marketerii trebuie sa priveasca spre viitor, nu sa traiasca in trecut, astfel sugestia aici e crearea unei adrese de e-mail mai actuala, un cont de Gmail. Puncte bonus daca adresa contine si cuvinte asociate cu numele de domeniu pe care il detii – va arata ca ai ceva habar de folosirea internetului si tehnologie.

2. Nu poti fi gasit pe Google. Nu trebuie neaparat sa fii extrem de popular sau viral, insa la o simpla cautare a numelui trebuie sa apara niste date, un profil de retea de socializare, continut pe care l-ai creat, orice.

3. Ultima postare sau ultimul tweet e de acum 3 ani. Nu poti spune ca esti un guru digital daca nu ai mai publicat nimic online de 3 ani. Nu trebuie sa ai milioane de persoane ce te urmaresc online, insa trebuie sa te mentii activ.

4. Ai aplicat pentru 10 pozitii diferite in cadrul firmei. Dai dovada de disperare in acest caz. Mai bine aplici la acel job pentru care consideri ca ai toate abilitatile necesare, decat sa aplici la mai multe si sa iti fie respins CV-ul din start.

5. Greseli gramaticale sau de redactare – nu uita sa le corectezi. Oricine poate face greseli, de aceea terbuie sa te uiti de doua ori inainte de a apasa „Send” la CV si la scrisoarea de intentie.

Gasirea unui job este destul de dificila in zilele noastre, de aceea nu trebuie sa iti ingreunezi situatia singur. Va trebui sa tii cont de toate aceste greseli si sa incerci pe cat posibil sa le eviti pentru ca CV-ul sa nu iti fie respins din prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *