Motive pentru care ai nevoie de un masaj

Terapia prin masaj a devenit o modalitate general acceptata pentru obtinerea unei stari de bine. Motivele pentru care o persoana alege sa mearga la un masaj saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana sunt diverse, sa vedem care ar fi cateva din cele mai frecvente.

1. Relaxare. Cu totii avem nevoie de putin mai multa odihna uneori. In momentul in care ai ajuns intr-un cabinet de masaj la sesiunea programata, vei fi intampinat cu muzica linistitoare, cu o temperatura a camerei potrivita. Discuti cu terapeutul despre zonele in care iti este acumulata cea mai multa tensiune, zonele dureroase ce ai nevoie sa le vindeci, iar apoi te lasi prada relaxarii.

2. Circulatie. Odata ce terapeutul incepe sa iti incalzeasca muschii si pielea, sangele incepe sa circule chiar de trei ori mai repede decat in mod normal. Te relaxezi, circulatia sangelui este imbunatatita si astfel oxigenul ajunge mai bine la tesuturi, fluxul sanguin accelerat duce mai multi nutrienti catre toate tesuturile, contribuind la o stare generala de bine.

3. Te eliberezi de tensiune. Adesea cand suntem stresati tindem sa ne tinem respiratia. Ne incordam, muschii devin tensionati, iar pe masura ce respiram mai putin, tot mai putin oxigen ajunge la acestia. Pe masura ce se desfasoara masajul si terapeutul accelereaza fluxul sanguin, oxigenul ajuta la incalzirea muschilor si la eliberarea lor de tensiune.

4. Detoxifiere. Prin masaj, dupa cum spuneam, se imbunatateste circulatia sangelui. Se pot astfel desprinde toxine blocate in muschi de ceva vreme, esti incurajat sa te si hidratezi, si toate acestea contribuie si la detoxifierea organismului.

Chiar daca nu ai mai fost niciodata pana acum la o sesiune de masaj terapeutic, nu trebuie sa ai retineri. Beneficiile sunt numeroase, iti vei oferi o stare generala de bine si te vei simti mult mai relaxat odata ce incepi sa mergi regulat la masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *