Modificari ale corpului care se fac intr-un an

Probabil multe persoane nu stiu cat inseamna un an pentru corpul lor. Pana la varsta de 25 de ani organele noastre se tot dezvolta.  Dupa aceasta varsta cam incepe regresul.

Pierdem cam 4 kilograme de piele pe an. Cum pielea este cel mai mare organ al nostru, in acest fel omul pierde astfel 4 kilogramed de celule epiteliate. Bineinteles cu timpul se regenereaza, dar nu te astepta ca in acest fel sa slabesti. Cu cat inaintam mai mult in varsta pielea devine mai deshidratata, astfel fiind mai elastica si de aceea e perfect normal sa sufere transformari. O data la 12 luni, pierdem cam 1,5% din cantitatea de colagen si elastina.

In fiecare an avem cu 250 de g de muschi mai putin. Aceasta pierdere incepe sa apara inainte de varsta de 25 de ani. Indiferent ce fel de persoana esti tot vei avea aceasta pierdere. In acest fel scade flexibilitatea si rezistenta fizica a organismului. Din pacate acest lucru duce la anumite accidente.

Creierul unui adult cantareste in jur de 1,4 kilograme. Dupa varsta de 20 de ani, pierdem din greutatea lui cam cate un gram pe an. Neuronii care mor anula sunt in jur de 100.000. Bineinteles, persoanele care cosuma alcool, drgouri, tutun au numarul de neuroni si mai mare fata de o persoana sanatoasa.

De asemenea an de an, pupila noastra se miscoreaza iar ochiul nu mai se bucura de lumina suficienta pentru a percepe asa cum trebuie imaginile. Chiar si volumul spermei se reduce cam 0,03 mililitri an de an, iar numarul spermatozoizilor capabili de fecundare cu 2,5 milioane. Dupa varsta de 35 de ani, inima isi rareste bataile inimii, in mod special din cauza oboselii. Acest lucru inseamna ca numarul maxim de contractii pe minut scade cu o bataie pe an.

Si sistemul nostru imunitar devine mai vulnerabil. Mai ales ca avem raceli dese de-a lungul unui an. Specialistii spun ca ar fi bine sa ne intarim sistemul imunitar cu echinacea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *