Microsoft lanseaza noul emoticon mai „curajos”. Afla despre ce este vorba

Emoticon-urile sunt fete care apar prin scrierea unor anumite caractere de la o tastatura. Cuvantul emoticon reprezinta prescurtarea pentru „iconita cu sentimente”. Emoticons au fost initial create pentru a-i ajuta pe oameni sa exprime sentimente prin mail sau chat intr-un mod inteligent si creativ. Aceste fete dragute au evoluat singure de atunci, devenind o diversiune amuzanta.

Emoticon-urile au devenit un simbol al culturii Internetului, constand in imagini de tip GIF animate, sau create cu ajutorul caracterelor obisnuite de tipar care pot fi scrise cu o tastatura sau masină de scris. De asemenea, exista caractere Unicode special facute pentru a reprezenta unele emotigrame.

Fiind utilizat in birouri din toata lumea, utilizatorii Windows pot acum sa-si exprime furia folosind noul emoticon lansat de Microsoft – „middle finger” (degetul mijlociu).

Microsoft incearca sa-si schimbe imaginea pe care multa lume o are despre acesta, prin introducerea acestui nou emoticon. Astfel, pictograma va permite utilizatorilor de Windows sa ofere un mesaj simplu si concis celor care ii irita sau ii enerveaza. Sistemul de operare Microsoft este primul de acest gen care ofera o pictograma controversata si care nu poate fi folosita inca de fanii Apple.

In conformitate cu „egalitatea” intre emoticon-uri, aceasta pictograma vine intr-o mare varietate de culori, cea mai bizara dintre acestea fiind cea gri. Iar asta inseamna ca toti oamenii, indiferent de etnie, pot spune celor care ii deranjeaza sa-si vada de treaba lor.

Intrucat cele mai multe emoticon-uri sunt de culoare galbena, toate emoticon-urile Microsoft vor fi, in mod implicit, de culoare gri, si asta pentru a neutraliza discriminarea de la ora actuala intre rasele umane. Totusi, acest lucru nu va ajuta ca imaginea firmei sa para una lipsita de „bucurie”.

In lumea online, diverse persoane au declarat ca „batranul” Microsoft a fost destul de curajos pentru ca a introdus putina „culoare” in universul sau bej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *