Lumânări pentru nuntă – cum le alegem, cum le decorăm

Cununia religioasă este pentru multe cupluri un moment de emoție profundă. Este un moment imortalizat în fotografii și filmări și care trebuie să se desfășoare perfect. Este punctul culminant al unei relații. Sub lumina caldă a lumânărilor de cununie, în atmosfera solemnă a bisericii, mirii trec într-o altă etapă a vieții.

Alegeri și decizii

Pentru a sărbători cu tot fastul acest eveniment important se pun în mișcare tot felul de energii creative. O armată de designeri sunt chemați la datorie pentru a crea o atmosferă festivă și romantică. Avem nevoie de cele mai sofisticate aranjamente florale. Trebuie să alegem cele mai frumoase și mai delicate lumânări pentru nuntă. Flori, lumânări, dantele, muzică, dansuri, fotografi și bucătari se unesc într-o horă frenetică gata să pună la cale petrecerea secolului.

Lumânări și nași

Înainte de a porni pregătirile pentru nuntă se aleg nașii. Nunta are două părți. Ceremonia de la biserică, solemnă, coordonată de nași, dominată de lumina lumânărilor și de importanța religioasă și petrecerea propriu-zisă pregătită de miri. Nașii, părinți spirituali aleși de miri, sunt cei care pregătesc lumânările pentru cununie. Ei sunt cei care aleg tipul de lumânări pentru nuntă și decorațiunile sau buchetele atașate. Alegerea se face totuși împreună cu mirii. Setul de lumânări pentru nuntă poate fi decorat în multe feluri. Fie că sunt alese lumânări lucrate manual, sculptate, încrustate cu bijuterii sau simple important e să arate cât mai frumos pentru că sunt simbolul unirii, loialității și dragostei în căsătorie. Lumânările pentru nuntă sunt lungi și pot fi albe sau galbene în funcție de materialul din care sunt confecționate. Sunt preferate lumânările din ceară naturală pentru că arată mai bine. Cele foarte albe, din parafină, contrastează și ies prea mult în evidență.

Flori și lumânări

Florile și lumânările se comandă tot de la florărie. Înainte de a alege lumânările ar fi bine să se aleagă florile și să se consulte designerii florali. Florile sunt vedetele nunții. Lumânările acompaniază florile iar florile împodobesc lumânările. Fie că luăm cina în doi sau pregătim o petrecere de nuntă aceste două elemente nu pot lipsi. Sunt legate una de alta precum mirele și mireasa. Aici e cheia romantismului. Nu există nuntă fără flori. Nu există cununie religioasă fără lumânări. Buchetul miresei, buchetele pentru mese, florile pentru biserică și restul decorațiunilor florale trebuie coordonate cu atenție pentru a se potrivi perfect în ansamblu. Designerul floral ne poate sfătui atât în privința decorațiunilor pentru lumânări cât și în privința pieselor de decor pentru biserică și petrecere.

Flori pentru lumânări

Buchetele și dantelele pentru lumânări se aleg în general în funcție de culoarea nunții. Decorațiunile atașate lumânărilor trebuie să fie alese cu atenție și coordonate cu restul elementelor: tematica nunții, locația, croiala și culoarea rochiei de mireasă. Florile pentru lumânări sunt alese de obicei în funcție de buchetul miresei și în funcție de anotimp. Nunțile de iarnă se pretează foarte bine la nuanțe de argintiu. Cele de toamnă merg pe nuanțe de galben iar cele de vară sunt dedicate albului strălucitor și luminii naturale. Lumânările pot fi decorate în stil vintage, cu flori în nuanțe de roz, crem, mov sau lila sau cu buchete în nuanțe puternice de portocaliu, purpuriu, roșu, galben sau verde. Totul depinde de personalitatea nașilor și de preferințele miresei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *