Lucruri din Asia pe care le detestam

Asia este un continent minunat in intregul ei, insa ca fiecare continent sau fiecare coltisor din aceasta lume, si acesta este plin de probleme si de situatii neprevazute ce ti se pot intampla la tot pasul in calitate de turist.

Asadar, de vei vrea vreodata sa calatoresti in minunata Asie, atunci ai face bine daca ai sti urmatoarele escrocherii si inselaciuni care te pot paste si pe tine odata ajuns acolo.

Atunci cand te afli in locatii turistice, nu ar trebui sa prinzi niciodata un taxi pe loc. Mai bine te-ai indeparta de acel loc putin si ai lua un taxi atunci.

Nu te-ai salva doar de la o mare jecmaneala, cu un pret mai mare de doua sau de trei ori decat pretul normal, dar ai putea da de asemenea peste un taxi ce are taximetrul masluit si care merge mult mai repede decat unul normal sau chiar va efectua un traseu mai lung drept scurtatura catre locul unde vei vrea sa ajungi.

Mai bine ai incerca sa iti faci o idee asupra preturilor si costurilor in cadrul unui asemenea mijloc de transport, pentru a evita situatiile neplacute de mai apoi.

Sigur, maijoritatea escrocheriilor si inselaciunilor de peste tot din lume au loc in preajma atractiilor turistice faimoase. Urmatorul scenariu se intampla mai rar, insa este foarte periculos.

Un tanar va incerca sa intre in Marele Palat din Bangkok. In jurul pranzului, un localnic il va aborda si il va intreba daca nu vrea sa guste din mancarea traditionala din zona.

Calatorul refuza, insa thailandezul insista si ii spune chiar ca de va merge cu el la restaurantul sau favorit, va putea manca la un pret mult mai mic.

Calatorul accepta pana la urma acest lucru, insa se trezeste mai tarziu intr-o situatie dintre cele mai neplacute. Drogat, fara bani, si nu doar cei din portofel, ci si cei din conturile din banca.

In Malaezia ti se pot inmana prajituri, dar efectul va fi acelasi. Ai putea totusi impiedica acest lucru prin faptul ca nu vei accepta din prima invitatia strainului si nici prajiturile acestuia, oricat de tentant ar suna asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *