Lectii de viata pe care doreai sa le stii din adolescenta

Probabil ai fi vrut sa stii multe lucruri inca din adolescenta. Dar unele lucruri trebuie sa le traiesti pe propria experienta mai devreme sau mai tarziu. Si important este sa inveti din propriile tale gresesti.

Exista cateva lectii pe care ar trebui sa le inveti din adolescenta pentru ca mai tarziu sa nu regreti. In primul rand trebuie sa faci toate lucrurile la timpul lor. Nu astepta niciodata momentul potrivit pentru ca nu o sa vina.Trebuie sa faci ce simti la momentul potrvit.

De asemenea foarte important este sa nu amani niciodata lucrurile. Nu spune ca o sa fac maine si asa mai departe. Dupa ceva timp ai sa iti dai seama ca daca faceai anumite lucruri cand trebui nu pateai altele. Nu te astepta ca totul sa iti mearga asa cum planuiesti. Uneori pot aparea mici surprize care sa ne dea totul peste cap. Niciodata lucrurile nu vor merge asa cum le planifici tu.

Important este sa alegi cariera in functie de ceea ce iti place tie sa faci. Si banii conteaza, dar nu acesta trebuie sa fie primul criteriu dupa care sa te ghidezi. Daca nu iti place ceea ce faci este posibil sa nu fii prea fericit.

Economiseste din timp. Nu se stie niciodata cand ai nevoie de bani. Mai bine strangi cate putin din timp, decat sa te chinui sa faci rost de bani mai multi intr-o scurta perioada. De asemenea cand esti adolescent esti tentat sa mananci tot felul de prostii. Nu te abtii de la fast-food, bauturi energizante, alcool, tutun. Si bineinteles problemele de sanatate nu intarzie sa apara.

Si da poti iubi din toata inima la orice varsta, dragostea nu are limita si nici varsta. Si parintii tai fii sigur ca nu sunt cei mai mari dusmani ai tai. Cu siguranta la maturitate iti vei da seama ca sfaturile lor chiar iti foloseau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *