Joburi cu grad de risc

Pompieri

Traumele si inhalarile de fum ar trebui sa fie cele mai serioase amenintari nu? Nu. Pompierii sunt de sapte ori mai predispusi la moarte in urma unui infarct decat a unei inhalari de fum si de cel putin doua ori mai predispusi sa moara din cauza unor probleme mai mici decat traumele.

Vina este a stresului fizic si psihologic. Riscul de infarct la care sunt predispusi pompierii creste cu pana la 100% in timp ce se lupta cu un incendiu.

Piloti

Zicala „Nu zbura prea aproape de soare” ia o cu totul alta semnificatie cand vine vorba despre pilotii de avioane. Cercetatorii de la Universitatea din Islanda au descoperit ca pilotii de avioane au o rata de 25 ori mai  mare de a se imbolnavi de  melanoma maligna, cea mai mortala forma de cancer se piele.

Radiatiile cosmice pot fi de vina in mare parte, insa cercetatorii sugereaza ca factorii stilului de viata joaca un rol important in suspectarea cancerului de piele la piloti.

Asta include excesul de expunere la soare in perioada in care nu se afla in zbor-zboruri gratuite in locuri tropicale-si fusuri orare intrerupte atunci cand trec prin zone cu fus orar diferit, ceea ce ar putea afecta abilitatea trupului de a lupta cu boala.

Orice loc de munca ce include si un birou

In ciuda scaunelor de birou inconfortabile si a tastaturilor ergonomice, cariera ta de la birou este aproape inofensiva. Un job sedentar este asociat cu un procent de 82% risc de a muri de boli cardiovasculare comparativ cu cei care isi petrec mai putin de patru ore stand jos la locul de munca.

Mai mult decat evident, inactivitatea inseamna a arde mai putine calorii, sezutul in exces cauzeaza schimbari in cat de bine muschii tai pot asimila foarte multa glucoza si sa arda grasimile. Din fericire, cercetatorii au descoperit faptul ca exercitiile practicate in mod regulat te scapa de efectele daunatoare ale statului jos in mod exagerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *