Istoria din spatele numelor marilor nume de brand

Numele de brand este foarte important pentru promovare si scopuri de marketing. Sutele si miile de nume de branduri din zilele noastre au insa unele istorii interesante ori amuzante in spate. Sa vedem care ar fi cateva astfel de povesti.

Apple – intrebat la un interviu despre originea numelui companiei, Steve Jobs ar fi declarat, se pare, ca era in timpul unei diete cu fructe si se intorcea de la o ferma cu mere, cand i-a venit ideea de nume pentru companie. Alte speculatii spun ca si-ar fi dorit ca numele Apple sa fie inaintea brandului Atari, alfabetic. Poate ca nu vom afla niciodata adevarata poveste, dar acum nici nu mai conteaza – brandul este mai mult decat cunoscut pe piata mondiala.

Amazon – numele initial al acestei companii se pare ca era „Cadabra”. Fondatorul l-a schimbat totusi, incepand cautarile cu litera A pentru a fi mereu in top. Ajungand la Amazon, raul cu cel mai mare debit din lume, s-a hotarat si pentru numele companiei care astazi cunoaste un succes enorm.

Hotmail – in cautarea unui nume potrivit, fondatorii isi doreau pentru acesta terminatia „mail”. Au optat pentru Hotmail deoarece cuvantul contine si literele HTML, abreviere a limbajului folosit pentru crearea paginilor web.

HP – numele provine de la cele ale fondatorilor: Bill Hewlett si Dave Packard. Singura lor problema a fost care din nume sa fie primul. S-au hotarat simplu: au dat cu banul.

LEGO – acest nume este o abreviere a cuvintelor daneze leg godt, care inseamna „joaca-te frumos”. In afara de asta, lego inseamna si „pun laolalta” sau „alatur” in latina, insa acest lucru nu a fost luat in considerare la alegerea numelui de brand.

Pepsi – numele a fost ales dupa enzima digestiva denumita pepsina. Se dorea astfel promovarea brandului si a bauturii ca fiind una care ajuta digestia.

LG – cu totii asociem acest nume de brand cu Life’s Good. Acesta este insa de fapt sloganul companiei. Abrevierea vine de la Lucky Goldstar, numele ce a fost dat initial acestui brand.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *