Importanta masuratorilor in viata de zi cu zi

Masuratorile SWR cunoscute si ca „Standing Wave Ratio” reprezinta raportul puterii reflectata de o antena.  Cazul ideal de raport SWR este de 1:1, dar dupa cum se stie foarte bine, cazurile ideala nu exista. Totusi, mereu exista oameni care incearca sa se apropie cat mai mult de ideal, astfel reusesc si in aceste cazuri sa reflectometrucreeze niste raporturi foarte mici. Raportul de altfel se calculeaza prin puterea emisa de antena si cea radiata de aceasta. Pentru a stii acest raport avem nevoie de un anume aparat, si anume un reflectometru. Exista multe tipuri de reflectometre:

  • cele care trebuie conectate prin diverse cabluri pe a ajuta la masuratorile SWR
  • cele care sunt mobile, si sunt doar indreptate spre undele emise de antena.

Valoarea pe care trebuie sa o inregistrati la SWR nu trebuie sa fie 3 sau peste 3, astfel incat o valoare aproximativ buna este de 1,6, iar de aici daca scade este foarte bine, dand un randament foarte bun si ofera performanta optima TX si RX.

Reflectometrele de calitate se pot achizitiona din magazinele de specialitate pentru masuratori. Acestea vor avea minim o acuratete de 10% .

Metoda de masurare a SWR cu un reflectometru este cea mai buna pentru oamenii care doresc sa faca o treaba de calitate intr-un mod cat mai usor. Aceasta avand atat rezultate  bune, cat si metoda mult mai usoara de aplicabilitate, usurand munca celui care o face.

In acest mod, daca doriti sa faceti masuratori SWR nu trebuie decat sa cautati un magazin de masuratori, sa va achiztionati un reflectometru si sa il conectati la antena.

Daca totusi nu aveti timp, puteti accesa unul dintre site-urile online ale magazinelor de masuratori, precum Arc.ro si sa va cautati produsul dorit. Aici puteti discuta prin intermediul online sau sa luati datele de contact ale reprezentantilor companiei, care va pot indruma spre cele mai bun produse ale lor. In plus, acestia va pot lamuri in legatura cu ceea ce nu va este foarte clar, oferindu-va toate informatiile de care aveti nevoie.

Astfel doar accesati pagina, va cautati reflectometrul dorit, faceti o cerere de oferta pe site sau pe mail, iar apoi aflati daca va convine feedback-ul primit de la magazin. Daca nu puteti reincepe negocierea in favoarea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *