Un set de produse realizate de o companie care sunt vandute ca familie de produse sub emblema unui brand au o anumita recunoastere si un respect al consumatorilor pe orice piata. Brandingul pentru produs este astfel o metoda de identificare si recunoastere mai usoara pentru consumator a acestuia. Nu este doar un proces de obtinere a unui logo si al unui slogan, este un proces de evolutie complex pana se reuseste sa se ajunga la reputatia dorita.
Branding pentru afaceri – din acest punct de vedere procesul brandingului implica alegerea unui nume de brand, a unui slogan si a unui logo. Marca inregistrata si numele asigura individualitate si unicitate unui anume produs sau familii de produse. Brandingul poate fi facut pentru orice poate fi promovat pe piata de consum, de la un simplu produs la o familie de produse. Chiar si oamenii pot avea un brand personal, este o modalitate foarte eficienta de promovare si de dezvoltare a unei bune reputatii pe piata.
Brandingul in marketing. Marketingul implica in principal studiul cererii pe piata si crearea unui raspuns sub forma ofertei. In domeniul marketingului numele de brand joaca un rol foarte important, intrucat ajuta la promovarea obiectivelor, strategiilor si produselor firmei.
Brandingul in publicitate. Publicitatea este adesea considerata parte a marketingului, cu toate acestea brandingul pentru un produs anume ajuta foarte mult promoterii sa ofere logouri atractive. Cum un nume de brand nu poate fi copiat, promoterii pot initia campanii de promovare pentru procesul de branding, pentru ca toti clientii si consumatorii potentiali sa cunoasca bine produsele si identitatea lor.
Pe scurt, importanta brandului poate fi sumarizata in doar cateva cuvinte: este procesul care genereaza venituri, creaza o reputatie care se simte si este de asemenea o resursa care nu poate fi reprezentata fizic, dar care este foarte importanta pentru bunastarea si profitabilitatea afacerii.