Importanta brandingului

Brandingul este o functie importanta a marketingului, a carui importanta sta in recunoastere si identitatea pe care o capata un produs datorita acestuia.

Initial termenul a aparut in conexiune cu activitatea de marcare a bovinelor, proprietarii punandu-si emblema pe animalele ce le apartineau. Desi unii considera ca nu are legatura cu sensul notiunii din ziua de astazi, este o idee gresita. Chiar si atunci laptele obtinut de la bovinele marcate de un proprietar care le ingrijea si oferea calitate era mai cautat si oamenii erau dispusi sa plateasca mai mult doar pentru aceasta.

Acelasi principiu se aplica si astazi. Un set de produse fabricate de aceeasi companie si vandute ca o familie de produse sub aceeasi marca sau banner al unui brand au o anumita recunoastere si o pozitie respectabila pe fiecare piata.

Din punct de vedere al unei afaceri, procesul brandingului implica realizarea unei marci recunoscute si al unui renume. O marca inregistrata si un nume asigura individualitate si unicitate unui produs sau unei familii de produse. Inregistrarea acestor elemente inseamna ca un competitor nu poate sa copieze oricare dintre aceste elemente. Brandingul se poate realiza pentru orice produs ce poate fi promovat pe piata de consum.

Brandingul in marketing

Marketingul implica in principal studiul cererii pietei si crearea unui raspuns sub forma de oferta. In domeniul marketingului, numele de brand joaca un rol important, pentru ca ajuta la promovare, la realizarea unui renume si la recunoasterea meritelor. In afara de aceasta, face posibil pentru specialistii in marketing sa genereze informatii despre popularitatea brandurilor si pot afla exact ce asteptari au consumatorii.

Brandingul in publicitate

Publicitatea este adesea considerata a fi parte a procesului de marketing, adesea brandingul unui anumit produs ajutand la gasirea de logouri si reclame atragatoare. Cum un nume de brand nu poate fi preluat sau copiat, cei ce fac reclamele sunt protejati de concurenta neloiala. Odata inceput procesul de branding, se formeaza o imagine in mintea clientilor, iar acestia vor fi in cunostinta de cauza, vor sti despre produs, identitatea si natura sa.

Pe scurt, importanta brandingului poate fi rezumata in cateva cuvinte – un branding de succes genereaza venituri importante, creaza o reputatie care intr-adevar se simte, totusi este un activ intangibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *