Impactul social media asupra consumatorilor

Avand un numar de membri ce depaseste cu mult un miliard, site-urile social media au devenit si o platforma care asigura comunicarea intre consumatori si corporatii. Impactul social media a fost unul masiv si acesta este unul din motivele principale pentru care casele de afacere folosesc acest mediu pentru promovarea extensiva a propriilor produse.

Dezvoltarea social media a deschis si o noua directie in marketing pentru corporatii. Traditionala publicitate „din gura in gura” a fost inlocuita de „ce am gasit pe net”, pe masura ce consumatorii cauta tot mai mult informatii online inainte de a face orice achizitie. Social media are o influenta deosebita in comportamentul cumparatorilor si consumatorilor. Chiar daca majoritatea companiilor in ziua de astazi au un site oficial cu informatii complete despre produsele si serviciile oferite, consumatorii aleg sa le achizitioneze doar dupa o cercetare temeinica a review-urilor si a feedback-ului oferit de clienti deja existenti.

Din studiile realizate de diverse companii a rezultat o singura concluzie: social media are un impact deosebit asupra comportamentului consumatorului, intrucat acesta doreste sa aiba de obicei o relatie interactiva cu compania ce ii ofera anumite produse sau servicii. Sugestiile si reclamatiile sunt solutionate mult mai usor, intrucat exista tot timpul un feedback.

Se pare ca social media a deschis o noua oportunitate, atat pentru afaceri cat si pentru consumatori, o ocazie de a interactiona mai eficient. Din aceste motive orice companie, pe langa un website oficial, trebuie neaparat sa aiba in vedere si o prezenta activa in social media.

In vederea indeplinirii acestui scop, trebuie urmati cativa pasi. Cunoasterea publicului ar fi primul pas; de la caracteristici demografice pana la cele comportamentale, nisa de clienti catre care sunt orientate produsele si serviciile unei companii trebuie cunoscuta foarte bine. Atentia acordata consumatorilor este urmatorul pas logic, iar scopul de a veni in ajutorul acestora si nu neaparat de a le vinde ceva continua ideea de baza.

Trendul actual pozitioneaza marketingul prin social media in topul fortelor de marketing ale viitorului. Ca nota de final, nu putem decat sa subliniem inca o data faptul ca o prezenta puternica in social media poate sa faca o diferenta reala in orice business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *