Multe persoane se plang ca au dificultati in a retine informatiile si ca le lipseste concentrarea la munca. Aceste probleme sunt rezultate ale obiceiurilor nesanatoase si a unei vieti stresante. Lipsa de concentrare este de asemenea asociata cu o functionare defectuoasa a creierului. In continuare cateva modalitati prin care poti imbunatati aceste doua aspecte.
Exercitii fizice: Pentru a stimula functionarea creierului si pentru a creste aportul de sange la creier, exercitiile zilnice precum aerobic sau exercitii cardio sunt esentiale. O circulatie buna a sangelui in creier inseamna ca va functiona mai bine, astfel este redus si riscul aparitiei pierderilor de memorie.
Mentine-ti interesul: Numai daca iti plac si esti interesat de activitatile pe care le faci, vei reusi sa ramai atent si concentrat.
Jocuri: Cele precum cuvintele incrucisate sau sudoku sunt stimulante pentru creier si ii imbunatatesc performantele.
Identifica elementele care iti distrag atentia: De multe ori, atat copiii cat si adulti nu pot sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu galagios. Pentru a-ti putea pastra concentrarea, mediul inconjurator trebuie sa aiba cat mai putine astfel de elemente.
Odihneste-te suficient: Multi dintre noi stam pana seara tarziu sa terminam ceea ce avem de facut, pentru ca a doua zi sa ne trezim devreme. Aceste modele de somn neregulat afecteaza grav atentia in toate activitatile de pe parcursul zilei.
Alimentatia: Are un rol foarte important pentru functionarea corespunzatoare a creierului. Alimente continand acizi grasi omega-3 sunt considerate alimente care imbunatatesc concentrarea. Persoanele care au dificultati in concentrare sau se confrunta cu probleme ale memoriei ar trebui sa consume peste, oua, nuci si alune, produse lactate, avocado, alimente bogate in potasiu si magneziu si cafea – desigur fara excese.
De asemenea se recomanda si un aport suplimentar de vitamine pentru a creste capacitatea de concentrare si a imbunatati memoria. Astfel vitaminele B12, B9 si B6 contin ingrediente ce influenteaza functionarea buna a creierului.