Idei pentru fotografii creative

O problema comuna intalnita la fotografii amatori este alegerea momentului ce vor sa il imortalizeze. Daca esti unul dintre cei care s-au plictisit sa fotografieze mereu aceleasi scene si peisaje si vrei ceva diversitate, iata in continuare cateva idei ce vor scoate fotografiile tale din rutina in care te simti blocat.

Captureaza ceva in miscare – desi cel mai bine iti ies fotografiile statice, incearca si cu cele ce imortalizeaza situatii in miscare. Actiunile ce se petrec uneori sunt ratate de ochiul uman, datorita vitezei cu care au loc, astfel ideea de a imortaliza o situatie aflata in miscare este o idee foarte buna.

Exploreaza si experimenteaza cu zoom-ul. Desi ai restrictionat zoom-ul pentru realizarea fetelor sau imortalizarea obiectelor aflate la departare, este timpul sa incerci si cateva fotografii mai detaliate, cu obiectele apropiate. Ideea este sa explorezi si aceasta optiune. Cauta orice, de la pietricele mici, la monede, scoici, flori, fluturi, orice obiect sau subiect de fotografie, activeaza zoom-ul si ramai uimit apoi de rezultate.

Tema monocromatica – aici toata lumea va merge cu gandul la fotografia alb-negru. Nu este o conceptie gresita, doar incompleta. Fotografia monocromatica poate fi una din cele mai reusite, continand tonuri diferite ale aceleiasi culori, fie ca este ea culoarea rosie, neagra, violet, verde, galben sau oricare alta. Incearca si aceasta tehnica, daca vrei sa experimentezi ceva nou, rezultatele te vor lasa cel putin impresionat.

Fotografiaza aceleasi lucruri la ore diferite. Nu mai necesita nici un fel de explicatie. Cu totul altfel va arata peisajul montan pe care il imortalizezi la prima ora a diminetii si apoi la amurg. Fotografiile nocturne te vor atrage cu siguranta cu frumusetea lor, odata ce vei reusi sa stapanesti tehnica realizarii lor.

Incearca toate aceste idei mentionate, insa nu uita sa explorezi si zonele de interes major pentru tine. Daca iti plac masinile de curse sau motocicletele, nu ezita. Daca iti place sa imortalizezi emotii si situatii diverse, ce mai astepti? Exersarea, practica si incercarile te vor ajuta sa iti diversifici arta fotografica si sa imortalizezi momente intr-adevar unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *