Hoteluri romanesti scoase la vanzare

Traim intr-o lume in care piata imobiliara a suferit destule fluctuatii, intr-un an fiind mai dinamica, in altul mai statica. Cu toate acestea, pe langa casele si apartamentele pe care oamenii le scot la vanzare pe diferite medii de informare, oamenii au inceput sa scoata la vanzare si afaceri intregi, precum afacerile din industria hoteliera.

Astfel, Romania are unele dintre cele mai mari deficiente, cand vine vorba de a-si imbunatati activitatea economica, pentru care a vandut din patronomiul statului vechile centre hoteliere unor oameni de afaceri, care apoi le-au lasat fara functionalitate sau conducere.

Astfel de situatii intalnim in special in zona litoralului sau in zona muntoasa. Pe primul loc in clasamentul hotelurilor romanesti scoase la vanzare se afla complexul Hotelier Neptun-Olimp din Constanta, listat la un pret de 30 milioane de euro. Pe un loc secund se situeaza Complexul turistic Rasnov-Bran, de 3 stele, amplasat pe un teren de peste 80.000 mp avand incluse toate facilitatile moderne unui hotel cu stil.

Neptun
Neptun

Din aceeasi categorie este scos la vanzare Hotelul Vulturul din statiunea Venus, care are o capacitate de 206 camere structurate pe 13 etaje. Tot in statiune, cu priveliste la mare se afla Complexul Cap Aurora din statiunea Mangalia, hotel construit in 1973, alcatuit din doua unitati de cazare, si anume: Horel Onix, cu 237 camere si Hotel Safir, cu o capacitate de 106 camere.

Pe lista unitatilor scoase la vanzare se afla si complexul Dunarea, cu teren aferent din statiunea Neptun-Olimp, urmat de Vila Predeal cu terenul aferent din statiunea cu acelasi nume.

Aceste unitati economice au fost scoase si supuse vanzarii din diverse motive printre care lipsa activitatii in timpul sezonului, cheltuielile de intretinere prea mari, lipsa unui management adecvat sau proasta conducere anterioara a unitatilor.

Sursa: spatiicomerciale.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *