Greseli de evitat la mobilarea bucatariei

Bucataria este un spatiu in care pregatim mancarea dar o si servim, este de asemenea – mai nou – un spatiu ce vine ca o prelungire a holului sau livingului in care pot fi intampinati musafirii sau in care intreaga familie se reuneste pentru a petrece impreuna. Trebuie ca intregul spatiu al bucatariei sa fie bine organizat, astfel trebuie evitate cateva greseli de baza in amenajare.

In primul rand trebuie pastrat asa-numitul „triunghi” in bucatarie. Acesta este reprezentat de spatiul aflat intre chiuveta, aragaz si frigider – zona in care activitatea este cea mai intensa intr-o bucatarie. Accesul pe aceasta zona trebuie sa fie facil in orice situatie.

Spatiile de depozitare nu pot fi neglijate. Este nevoie de spatiu pentru alimente, pentru ustensile de bucatarie, pentru oale, pentru condimente si toate celelalte si chiar daca bucataria este mica trebuie gasit un loc pentru toate.

Lumina este de asemenea foarte importanta. Nu iti permiti sa ai in bucatarie iluminare prea slaba, pentru ca te poti accidenta manevrand toate ustensilele pentru pregatirea mancarurilor. Fiecare zona, de la aragaz pana la blatul pentru taiat ori masa trebuie sa fie iluminata corespunzator.

Ventilatia in bucatarie este de asemenea o necesitate. Pentru a nu se forma mirosuri de diverse tipuri si pentru ca fumul sa nu afecteze peretii, trebuie sa te asiguri ca bucataria este echipata cu o hota performanta sau cu un sistem de ventilatie care sa asigure un flux de aer proaspat, constant.

Poti cere chiar ajutorul unui specialist in design, care sa iti realizeze un proiect dupa propriile preferinte. Daca multi opteaza pentru mobila de bucatarie standard, precum cele gasite de cumparat in magazine, tot mai mult se observa si un alt trend: cel al echiparii bucatariei cu mobila realizata la comanda. Evitand aceste greseli principale vei reusi sa iti decorezi bucataria intr-un stil in egala masura de confortabil dar si util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *