Google lanseaza Project Fi

Luna trecuta, Uniunea Europeana a acuzat Google pentru abuzul pe care acesta il are in mediul online. O saptamana mai tarziu, Google si-a anuntat intrarea in mediul wireless in Statele Unite, amenintand astfel activitatea celor mai mari industrii din domeniu. Intre timp, Google isi extinde banda de activitate in 34 de orase, si o duce catre o piata foarte concentrata, fiind considerat in ultima perioada un competitor „malefic”.

Noua intrare a gigantului Google in mediul wireless, numit Project Fi, a schimbat directia despre concurenta de pe aceasta piata, chiar daca Google a declarat ca aceasta mutare a fost doar una experimentala.

Afacerea wireless a Google poate fi una distrugatoare, acesta avand ca obiectiv preturile ridicate ale firmelor dominante. Google taxeaza 20 de dolari pe luna pentru un pachet de voce si 10 dolari pentru 1 GB de date mobile. Intr-o miscare fara precedent dintre furnizorii traditionali de wireless, Google va oferi o reducere utilizatorilor care nu si-au folosit toate datele.

Serviciul Google utilizeaza, de asemenea, o combinatie de tehnologii si parteneriate cu furnizorii de date inovatoare existente pentru a depasi lipsa de activiitate wireless. Project Fi foloseste retele Wi-Fi atunci cand este posibil acest lucru, iar atunci cand Wi-Fi nu este disponibil se muta automat pe retelele de date mobile. Pachetele de date mobile sunt oferite de Sprint si T-Mobile, actualele servicii celulare.

Desigur, Google nu face acest lucru pentru a castiga un premiu de la Departamentul de Justitie. Acestea sunt miscari strategice menite sa consolideze pozitia Google in cautari in timpul exploatarii de noi oportunitati de profit.

Pozitia dominanta pe care Google o are a atras mult timp atentia controalelor de reglementare atat in SUA cat si in Europa, iar mai nou, atrage o comisie europeana de executare. Saptamana trecuta, oficialii europeni au deschis o investigatie pentru a determina rata de implicare a companiilor mari in cumparaturile care se realizeaza online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *