Goji si beneficiile sale

Fructele de goji sunt obtinute din plante lemnoase gasite in partile sudice din China, Mongolia, Tibet si unele regiuni himalaiene. Sunt considerate adevarate izvoare ale tineretii, multumita numeroaselor beneficii pentru sanatate pe care le au. Sucul extras din aceste fructe este de asemenea renumit, foarte delicios si este consumat de oameni din toata lumea. Nutrientii continuti de aceste fructe aduc multe beneficii pentru sanatate si de asemenea ajuta la tratarea unor afectiuni. Sa vedem in continuare cateva dintre aceste beneficii.

Efect anti-imbatranire – datorita antioxidantilor, acizilor grasi, vitaminelor si mineralelor continute, se incetineste procesul imbatranirii. Ajuta de asemenea la prevenirea degenerarii maculare ce este cauzata de imbatranire.

Imbunatatesc sistemul imunitar – vitamina C continuta in aceste fructe le transforma intr-un ajutor considerabil pentru sistemul imunitar, in lupta sa contra diverselor infectii si afectiuni.

Imbunatatesc vederea – unul din cele mai importante beneficii, descoperit cu peste 15 secole in urma. Nivelul ridicat de vitamine, polizaharide si antioxidanti precum beta-caroten ajuta foarte mult pentru o vedere buna.

Sanatatea pielii – consumul regulat al acestor fructe s-a dovedit a fi excelent pentru sanatatea pielii dar si a parului. Nutrientii imbunatatesc structura si rezistenta pielii la diverse afectiuni si ajuta de asemenea si la cresterea parului.

Imbunatatesc tensiunea – fiind o sursa bogata de polizaharide, ajuta la mentinerea in limite normale ale tensiunii, in special pentru cei afectati de hipertensiune sunt un considerabil ajutor. Se reduce in acest fel riscul de boli cardiovasculare ce pot sa apara.

Previn si ajuta la vindecarea cancerului. Se crede ca a consuma goji poate ajuta in tratamentul cancerului, chiar in remisia acestuia intr-o oarecare masura.

Cateva alte beneficii ale fructelor de goji includ si cresterea fertilitatii si a libidoului, protectia ficatului, imbunatatirea circulatiei, scaderea nivelului de colesterol, control asupra obezitatii si multe altele. Fructele de goji pot fi consumate sub forma de suc, praf sau fructe uscate, in oricare din forme aduc aceleasi beneficii, de aceea sunt recomandate pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *