Functiile noii formule de cerneala de la Xerox

Xerox este una dintre cele mai mare companii din domeniul printingului. Aceasta companie a inovat de-a lungul istoriei acest segment descoperind mereu procese noi ce s-au aplicat artei tiparului. Inca de la masinile de scris si pana la copiatore, Xerox a avut ceva de spus de fiecare data. In plus de asta, in unele tari precum si in Romania de altfel Xerox s-a instaurat atat de puternic cu copiatoarele pe care le-au creeat incat oamenii le numesc insusi ,,xerox-uri”  in loc de copiatoare.

Noua cerneala pe care Xerox a lansat-o este asa numita cerneala solida. Cerneala solida are o serie larga de avantaje :

– acest tip de cerneala poate ajuta la imprimarea imaginilor intr-o calitate mare si constanta indiferent de volumul imprimat, revolutionand astfel problemele ce puteau aparea pana acum atunci cand trebuiau printate multe imagini iar imprimanta ceda.

– acest tip de cerneala este de pana la 90% mai ecologic decat celelallte cerneluri, ceea ce ajuta la protectia mediului.

– cartusele cu cerneala Xerox se pot schimba usor, avand si o dimensiune redusa pe langa aspectul ecologic si economic de care dispun.

Tehnica de printare folosita de imprimantele care folosesc cartuse Xerox cu cerneala solida este una destul de simpla, semanand oarecum cu cele care printeaza prin tehnologia laser. La imprimantele laser tusul se lovea prin niste bile mici de toner care erau atrase de niste senzori si prin aceasta tehnica erau creeate caracterele, in acest fel se ajuta la o printare rapida. Imprimanta care se foloseste de cerneala solida in schimb doar topeste cerneala  intr-un proces propriu. Toate culorile sunt topite in acelasi timp si tot simultan culorile adera pe coala de hartie. Impregnarea cernelii asupra colii de hartie se face intr-un interval de timp foarte scurt, aproape instantaneu. Dupa acest proces imprimarea se sfarseste, iar imaginea este tiparita clar.

Cartusele de cerneala Xerox sunt gasite intr-o vasta colectie, existand cartuse pentru aproape orice imprimanta.Un cartus de cerneala Xerox trebuie cautat in functie de imprimanta pe care o folositi, acest cartus fiind creeat special pentru acel tip de imprimanta sau fiind folosite de cateva modele de imprimanta. Deoarece exista foarte multe tipuri de imprimante (multifunctionale, copiatoare, scannere, etc.) este destul de greu sa gasiti mereu cartusul de care aveti nevoie. Din acest motiv exista magazinele online care isi stocheaza toata marfa in acelasi loc, si avand locuri mari de depozitare au si o varietate mare de produse, ceea ce creeaza o sansa mai mare de a gasi cartusul de cerneala dorit, inclusiv cerneala Xerox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *