Filme aplaudate la scena deschisa

Dintre toate filmele produse in toate timpurile si in toate colturile lumii, exista cateva asemenea productii mult mai stralucite si mai premiate decat toate. Insa, si mai mult de atat, au fost primite de publicul larg cu bratele deschise si au avut parte de incasari mari inca de la lansarea lor pe piata si in cinematografe.

Forrest Gump

Filmul Forrest Gump, bazat pe  un roman cu acelasi nume, regizat de Robert Zemeckis, a fost lansat in anul 1944. Acesta tine de o poveste a unui om autist din Alabama. Viata acestuia ia o turnura neasteptata dupa ce este martor la o serie de evenimente neasteptate. Acesta se intalneste cu o serie de figuri istorice in perioada aceasta ciudata din viata lui. Povestea descrisa in film este totusi fix ca cea prezentata in roman.

Gladiatorul

Un film epic lansat in anul 2000, Gladiatorul a castigat Oscarul pentru Cea mai buna imagine. Regizat de Ridley Scott si avandu-l ca actor principal pe Russel Crowe, filmul descrie povestea unui general roman, Maximus Decimus Meridius. Maximus vine in Roma drept gladator pentru a cauta razbunare pentru uciderea sotiei si copilului sau. Maximus isi indeplineste obiectivul si, totusi, in aceasta perioada, isi pierde si viata.

Requiem for a Dream

Bazat pe un roman din 1978 cu acelasi nume, Requiem for a Dream a fost lansat in anul 2000. Filmul a fost regizat de Darren Aronofsky. Ellen Burstyn a fost nominalizata la Oscar pentru Cea mai buna actrita. Requiem for a Dream este povestea unei femei care sufera de diferite tipuri de iluzii care sunt in cele din urma spulberate si luate in control de realitate.

Trilogia Stapanul Inelelor

Cele trei filme epice lansate in anul 2000, 2001 si 2002 sunt impreuna numite Trilogia Stapanul Inelelor. Bazat pe un roman numit Stapanul Inelelor, scris de catre J.R.R.Tolkien, un profesor de la Universitatea Oxford, filmul descrie evenimentele care iau loc intr-o lume fictiva, numita Pamantul de Mijloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *