Feminismul

Feminismul e un concept ce ar trebui sa fie destul de usor de pus in practica: femeile si barbatii sa fie egali din punct de vedere social, politic, economic, personal, cultural etc. Mai pe larg, o femeie sa aiba dreptul sa detina o functie pe care o poate detine si un barbat, sa fie platita la fel de bine ca acesta, sa aiba dreptul la concediu de maternitate, sa aiba drepturi asupra corpului ei (sa foloseasca mijloace contraceptive, sa poata face avort legal), sa isi poata exprima liber votul etc.

Problema este ca multi barbati nu-si doresc egalitatea pentru ca astfel ar trebui sa faca si ei lucruri pe care nu vor – sa aiba grija de copii, sa aspire, sa gateasca etc. Daca esti tipul din grup cu o femeie emancipata care lucreaza si ea – si are un loc de munca serios – prietenii care au sotii/iubite „la cratita” te vor lua peste picior. Acest lucru nu se intampla doar in cuplurile muritoare de rand, ci in randul vedetelor. Actrita Mia Farrow (cunoscuta publicului mai ales pentru filmul „Rosemary’s Baby”) s-a vazut nevoita sa divorteze de Frank Sinatra, deoarece acesta nu dorea ca sotia lui sa lucreze.

Motivul pentru care femeile nu prea pot sa plece din casatorii esuate, mai ales daca sotul este alcoolic, o insala, o bate etc este ca acestea nu au un sprijin financiar pe care sa se bazeze pentru a putea sa plece de acasa. Neavand studii superioare si doar o experienta minima sau nula in campul munii, nu iti poti permite sa-l lasi in urma pentru ca nu ai cu ce sa pleci de acasa pana se finalizeaza divortul si partajul. Acest lucru se poate evita foarte usor: femeile, ca barbatii, au nevoie de independenta lor financiara. Chiar daca puneti banii impreuna, in momentul in care lucrurile nu vor mai merge bine, poti sa-ti iei banii si sa stii ca poti continua cu viata ta mai departe, fara abuzurile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *