Explicatia termostatelor inteligente: cum poate beneficia o locuinta de pe urma unui termostat inteligent?

Sistemele de incalzire inteligenta a locuintei incep sa devina din ce in ce mai populare, inregistrandu-se un „boom” economic in acest sector, acesta reprezentand o solutie perfecta de incalzire a casei, prin care permite utilizatorului sa controleze temperatura folosind un smartphone. Bineinteles, termostatele inteligente nu se refera numai la confortul personal ci, cel mai mare avantaj al lor consta in economisirea de bani de pe urma facturilor de incalzire.

Insa, pe langa faptul ca promit o reducere a facturilor dar si a consumului de energie din casa, termostatele inteligente ofera un control mult mai precis asupra sistemului de incalzire al apei calde. Dar, ce conditii trebuie sa indeplineasca un termostat pentru a fi considerat smart? Cum anume functioneaza si care este cel mai potrivit termostat inteligent pentru casele romanilor?

Aspecte pe care trebuie sa le indeplineasca un termostat inteligent

Pe langa termostatele traditionale, care permit utilizatorului un control al energiei din locuinta de tipul oprire/pornire, controlarea unui termostat smart permite consumatorilor gestionarea fiecarui minut de program de incalzire a locuintei, cu ajutorul unui smartphone, tableta sau chiar PC. Si, in timp ce termostatele traditionale continua sa isi faca treaba si in ziua de astazi, aplicatiile de smartphone pentru termostatele inteligente sunt mai rapide si mai intuitive.

De exemplu, o optiune ideala in acest sens este oferita de compania Salus Controls Romania, cu termostatele iT500 sau iT600, aparate ce permit utilizatorului controlul confortului si a consumului de energie din propria casa, folosind un alt gadget inteligent (smartphone, tableta, PC etc.), de la distanta, de oriunde acesta s-ar afla. In plus, setarea si montarea sistemului iT500 sau iT600 este una simpla si usoara: in primul rand, se renunta la vechiul termostat, dupa care se instaleaza cel inteligent dupa instructiunile tehnice ce pot fi descarcate de pe site-ul wwww.saluscontrols.ro; tot aici, utilizatorii pot contacta expertii tehnici de la Salus Controls, atunci cand intampina probleme in montarea aparatului. Insa, odata ce este instalat, termostatul are nevoie de inregistrare, lucru ce se poate face tot pe pagina oficiala a Salus Controls. Odata instalat si inregistrat, termostatul inteligent poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii de smartphone ce se gaseste in App Store, Google Play sau Windows Store.

Ce face un termostat inteligent?

Tehnologia inteligenta a inceput sa se dezvolte extrem de mult in ultimii ani de zile, existand o multime de lucruri ce vin insotite si de eticheta „smart”- smartphone, smart TV, smart glasses etc. Insa, care dintre aceste lucruri sunt cu adevarat folositoare? Ei bine, termostatelele inteligente nu numai ca vin insotite de aceasta eticheta dar, au si o multime de beneficii pentru utilizatori.

Inainte de aceasta inovatie, existau termostatele traditionale, care erau controlate manual pentru a schimba temperatura dintr-o incapere. Insa, versiunea mai noua a termostatelor- cea inteligenta- „invata” comportamentul si actiunile utilizatorului si ajusteaza temperatura din casa, in functie de preferintele acestuia.

Avantajele utilizarii unui termostat inteligent

  1. Se „auto-educa”- termostatele inteligente au abilitatea de a invata programul si preferintele utilizatorului, ceea ce inseamna ca reprezinta o solutie eficienta de economisire a energiei- termostatul se ocupa de reglarea temperaturii din casa, in functie de programul consumatorului.
  2. Se comporta ca o entitate in casa- un termostat poate fi privit ca un „prieten” ce este lasat in casa- acesta poate fi verificat de la distanta, astfel incat utilizatorul sa afle daca exista un consum de caldura in casa, atat timp ca este plecat.
  3. Ajusteaza temperatura de oriunde- in cazul in care utilizatorul ajunge acasa mai repede decat in mod normal, acesta are abilitatea de a reprograma caracteristicile termostatului de la distanta, cu ajutorul aplicatiei de pe smartphone.
  4. Economisire de energie– ideea principala a unui termostat inteligent este cea de a economisi bani de pe urma facturilor de incalzire. Asadar, in functie de obiceiurile si comportamentul consumatorului, termostatele inteligente Salus iT500 sau iT600 pot gestiona automat temperatura din locuinta, rezultand o economie la plata facturilor.

Deci, care sunt beneficiile unui termostat inteligent?

Abilitatea de a putea controla de la distanta temperatura a locuintei pentru cei cu un orar agitat poate fi cel mai mare avantaj oferit de termostatele Salus Controls. Termostatele inteligente nu economisesc bani in mod direct dar, cu toate acestea, ofera utilizatorilor posibilitatea de a gestiona mult mai eficient temperatura din casa, astfel ca ajuta la economisire de bani pe termen lung.

Mai multe avantaje ale termostatelor inteligente

Are sens atunci cand spunem ca ne dorim sa economisim la factura de energie insa, potrivit unor studii, termostatele inteligente nu au beneficii doar fata de individ, ci sunt extrem de prietenoase si cu mediul, conservand resursele naturale:

  1. Consumul de energie poate fi vizualizat in timp real, cu ajutorul aplicatiei de pe smartphone;
  2. Daca exista temperaturi foarte scazute, utilizatorul poate selecta incalzirea casei chiar inainte de a ajunge in locuinta;
  3. Unele termostate „comunica” cu utilizatorul, spunandu-i care este cantitatea de timp necesara pentru incalzirea casei.

Cuv cheie: salus controls romania, salus it 500, salus it600, termostat inteligent, despre termostat inteligent, avantaje utilizare termostat inteligent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *