Despre bratarile magnetice

Am auzit adesea cu totii ca bratarile magnetice pot ajuta la ameliorarea diverselor conditii precum artrita, dureri si ca pot ajuta la eliberarea de stres. Se spune ca ajuta si la un somn mai bun. Medicina traditionala ramane insa rezervata cu privire la beneficiile pentru sanatate ale acestor bratari. Unii cred chiar ca aceste bratari pot ajuta la vindecarea afectiunilor cronice, si astfel au aparut tot felul de reclame privind beneficiile bratarilor magnetice.

Se spune ca celulele corpului produc campuri magnetice pentru a transmite semnale electromagnetice, fiecare celula comportandu-se ca un magnet ce ajuta la transmiterea impulsurilor electrice de la o celula nervoasa la alta. Cei ce promoveaza terapia prin magnetism sustin ca deranjamentele in campul magnetic reprezinta motivul principal din spatele oricaror afectiuni. Cum bratarile magnetice genereaza un camp magnetic, purtarea lor ar putea sa corecteze fluctuatiile de energie electromagnetica, si astfel ar aduce o ameliorare a unei conditii medicale.

Sustinatorii bratarilor magnetice spun ca acestea pot fi de un real ajutor pentru imbunatatirea fluxului sanguin. Cresterea circulatiei sangelui livreaza organismului mai mult oxigen, ajutand astfel la marirea vitezei de vindecare a tesuturilor afectate. Intr-un studiu realizat pe animale s-a observat ca vasele de sange se dilata in prezenta unui camp magnetic. Acest studiu a dezvaluit de asemenea efectul antiinflamator al magnetilor, prin urmare au ajutat atat la imbunatatirea circulatiei sanguine cat si la reducerea inflamatiilor si umflaturilor. Desi aceste efecte benefice nu au fost dovedite inca in cazul oamenilor, cercetarile in acest sens continua. Promoterii acestei terapii alternative sunt de parere ca magnetii ajuta corpul sa devina mai putin acid, aceasta teorie spunand ca celulele canceroase nu pot supravietui intr-un mediu cu aciditate redusa, si astfel folosirea magnetilor poate sa previna raspandirea celulelor canceroase.

Intrebarea este daca intr-adevar aceste bratari magnetice functioneaza. A fost realizat un studiu pe 194 pacienti din grupa de varsta 45-80 suferind de osteoartrita la sold sau genunchi. Impartiti in trei grupuri, primul grup a fost pus sa poarte bratari magnetice standard, iar celelalte doua au purtat bratari magnetice de putere mai mica si respectiv bratari simple. Dupa 12 saptamani, primul grup, care folosisera bratarile magnetice normale, au avut rezultate bune, semnaland o reducere considerabila a durerii. Pe de alta parte, celelalte doua grupuri nu au raportat nici o ameliorare a conditiei. Astfel studiul a conchis ca purtarea unei bratari magnetice poate ameliora considerabil durerea. Nu se poate spune ca aceste bratari ajuta pe cont propriu, de aceea este recomandata si urmarea tratamentului prescris dinainte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *