Deciziile tale iti definesc viitorul

Pozitia pe care te afli astazi – atat in viata personala cat si cea profesionala – este rezultatul direct al deciziilor facute in trecut. Daca stai sa te gandesti, nu ai fi fost unde esti astazi, acum, daca nu ai fi luat anumite decizii care isi pun amprenta asupra evolutiei tale.

Cu totii am luat decizii in legatura cu care nu suntem multumiti. Si acele hotarari au avut un rol in evolutia noastra. Nu trebuie insa sa simtim regrete sau remuscari, deoarece incepand de astazi, chiar din acest moment, poti lua acele decizii care sa te duca pe calea cea buna. De acum inainte, de fiecare data cand ai de ales, iti vei consolida calea spre succes.

Oricand iei o decizie, incerci sa rezolvi o problema. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici problema in asa fel incat sa gasesti cea mai buna modalitate de a o rezolva. In afaceri spre exemplu, problema ar putea fi faptul ca nu se realizeaza suficiente venituri. Poate exista un alt tip de situatie cu un partener de afaceri sau cu un client. Orice ar fi, important este sa identifici acea chestiune care are nevoie de rezolvare. Trebuie sa existe un motiv bine intemeiat in spatele unei decizii luate, in asa fel doar odata ce ai identificat problema poti gasi si solutia cea mai buna.

Orice decizie pe care o luam are efect asupra evolutiei viitoare. Indiferent ca este vorba de viata profesionala, de viata personala, de orice situatie in fata careia suntem pusi, trebuie sa ne asiguram ca luam cele mai bune hotarari si asta nu doar pe moment, nu doar cu efect pe termen scurt, ci gandindu-ne si la repercusiunile pe termen lung. In momentul in care ai de luat o hotarare importanta, gandeste-te ce impact va avea pentru tine si pe viitor, gandeste-te si unde vrei sa ajungi si abia apoi decide-te ce ai de facut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *